Vanbuiten gezond, vanbinnen gewond

24 januari 2023

Dit weekend ontvingen wij een melding over een havik in een achtertuin aan de John F. Kennedylaan in Rijswijk. Normaal gesproken hoort een havik hoog in de bomen te zitten, maar deze zat in de bosjes. Daar klopt iets niet!

De havik zat al langere tijd in de bosjes en ambulancechauffeur Sven ging erop af. De havik bleef gelukkig rustig en Sven kon gemakkelijk zijn vangnet over de havik heen leggen.

Sven voerde een standaardcheck uit bij de vogel en er was gelukkig niets geks te zien aan de buitenkant. Voor de zekerheid is de havik naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar vonden ze hem aan de magere kant, maar verder was er niets geks zichtbaar.

Helaas is de havik de volgende ochtend overleden. Vogelopvang De Wulp denkt dat de havik hard tegen iets is aangevlogen en hierdoor inwendig letsel op heeft gelopen. Rust zacht, prachtig dier.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!