Zoek je een nieuwe huisgenoot? Eéntje op vier poten? Of ééntje met een snavel? Wij helpen je graag. 

Deel dit bericht!

Met de dierenambulance halen we zieke of gewonde dieren van straat. Als de eigenaar onvindbaar is, behandelen en verzorgen we het dier in ons dierenhospitaal. Daarna zoeken we een nieuw huis. Een huis dat goed aansluit bij de behoeftes van het dier.

Dier adopteren

Zie je een dier dat je wilt adopteren? Vul dan het formulier in op de pagina van het dier. Wij bellen jou daarna om meer te horen over jouw wensen en leefsituatie en om meer te vertellen over het dier. Past het dier bij jouw levensstijl? Dan kun je langskomen om kennis te maken en het dier eventueel direct mee te nemen. 

Nazorg

Dieren die geplaatst zijn, krijgen de levenslange garantie dat ze terug kunnen naar ons hospitaal. Maar dat is natuurlijk niet de insteek. Bij teleurstellingen is zowel het dier als het nieuwe baasje niet gebaat, dus wees zeker van je zaak. Het is niet toegestaan het dier te verkopen of weg te geven. Ook mag er niet mee gefokt worden. Als het dier overlijdt, dan vinden wij het prettig om hiervan op de hoogte gebracht te worden. Hetzelfde geldt als zich problemen met het dier voordoen. Neem dan vooral contact met ons op voor advies.

Vergoeding

We vragen een vergoeding voor het plaatsen van de dieren. Alle honden en katten die het asiel verlaten zijn ingeënt, gechipt, ontwormd en ontvlooid. En natuurlijk zijn alle dieren gecheckt door onze dierenarts. Eventuele bestaande medische problemen worden uiteraard met de nieuwe eigenaar besproken. De volwassen katers zijn gecastreerd. Bij een poes is soms moeilijk vast te stellen of zij al is gesteriliseerd. Wanneer achteraf blijkt dat dit niet is gebeurd en de poes wordt krols, kun je terecht bij de praktijk van onze eigen dierenarts: De Dierendokter in Den Haag. Een absolute voorwaarde voor adoptie is dat de poes zo snel mogelijk alsnog gesteriliseerd wordt. Castratie/ sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Als de kittens al eerder geplaatst worden, geldt opnieuw de voorwaarde dat ze bij het bereiken van die leeftijd worden gesteriliseerd/gecastreerd. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je de kat tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden. Ook de mannelijke konijnen worden zoveel mogelijk gecastreerd. 

Honden

Hond tot 6 maanden
€ 180
Hond vanaf 6 maanden
€ 155
Hond vanaf 10 jaar
€ 125

Katten

Kitten tot 1 jaar
€ 150
Kat volwassen
€ 105
Kat vanaf 10 jaar
€ 85

Of met gebruik van medicatie

Knaagdieren

Cavia
€ 20
Konijn
€ 25
Rat
€ 10

Roofdieren

Fret
€ 60

Vogels

Agapornis
€ 12,50
Agaporniskoppel
€ 22
Grasparkiet
€ 9,50
Grasparkietkoppel
€ 17,50
Hen of haan
€ 8,50
Kippenkoppel
€ 17
Valkparkiet
€ 14,50
Valkparkietenkoppel
€ 27,50

Andere vogels: plaatsingsbijdrage op aanvraag

 

Voor veel mensen is het spannend om een nieuwe kat te verwelkomen. Wat heb je nodig en wat komt er allemaal bij kijken? We hebben onze adviezen verzameld.

Help ons de dieren helpen!