Sponsor onze Cheibo
  1. Home
  2.  » Sponsor onze Cheibo

WOEF!

“Mijn baasje is er helaas niet meer en dus ben ik op zoek naar een liefdevol huis. Nu zit dit er momenteel nog niet aan te komen… Gelukkig zijn ze hier heel lief voor mij en voel ik me al veel beter door alle behandelingen en medicatie die ik krijg. Ik wil graag iets terug doen door mijn eigen rekeningen te betalen. Willen jullie mij helpen?

Ik zal eerst mijn verhaal vertellen. Ik hield heel erg van mijn baas. We waren veel samen buiten. *Snuff*… ik ben gek op buiten. Soms sliepen we op een bankje in een park, andere keren ergens op straat. Af en toe was het warm, soms was het koud, maar mijn baas, die was er altijd. Hij aaide me altijd achter mijn oor, daar waar ik het zo lekker vind.

Zo nu en dan logeerde ik hier bij de dierenambulance, als mijn baas even niet voor mij kon zorgen. En nu mijn baas er niet meer is, hoop ik op een nieuwe eigen baas. Het is hier wel leuk en ik bewaak de boel hier een beetje, snap je wel, voor de veiligheid enzo, maar een nieuwe eigen baas is toch mijn droom.

Verder doe ik hier en daar een tukje. Overdag lig ik lekker bij de dierverzorgers op kantoor. Iedereen is enorm gek op mij. Dat snap ik heel goed, want ik ben ook gewoon een hele brave jongen.”

Behandelingen en medicatie

Cheibo was nog niet gecastreerd en had een bult aan zijn ‘zaakje’. Dat is nu keurig verholpen.

Daarnaast heeft hij wat beginnende ouderdomsklachten. Zelf wil hij niks horen over ‘een jaartje ouder worden’, want hij vindt dat hij in de bloei van zijn leven is. Maar hij heeft toch wel artrose, vooral aan zijn schouders, waardoor hij soms wat lastig loopt. Hij krijgt daarom een ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID) gecombineerd met een maagzuurbeschermer.

Regelmatig gaan we op controle bij de dierenarts. Verder wordt hij regelmatig behandeld door dierenfysiotherapeut Anique Landré. Dit doet zij voor Cheibo vrijwillig.

Bij vlagen had Cheibo dunne ontlasting. Momenteel krijgt hij hypo-allergene brokken met probiotica. Dat helpt voor een betere ontlasting.

Wat zijn de kosten?

De totale kosten vanaf mei zijn € 1.387,87. Daarnaast staat er een flinke rekening open voor eerdere behandelingen, opname en medicatie die de oude baas van Cheibo niet heeft kunnen betalen voor zijn overlijden.

Hieronder een overzicht van de gemaakte kosten vanaf mei.

Eenmalige kosten: € 400,00

Castratie € 220,00
Röntgenfoto’s € 180,00 (6 stuks)


Jaarlijkse kosten: € 30,00

Vaccinaties € 30,00


Maandelijkse kosten sinds mei: € 319,29

Hypoallergeen hondenvoer €   69,99
Milbemax – ontwormen €     3,30
Advantix – ontvlooien €     4,00
Omeprazol 20 mg – maagzuurremmer €   11,00
Anibidiol Plus – voedingssupplement € 112,00
Meloxidyl – ontstekingsremmer €   56,00
Probiotica €   38,00
Doil’s oil €   25,00

 

Steun jij Cheibo?

Dat kan via een Tikkie of via iDeal.

Interesse in adoptie?

De maandelijkse kosten voor Cheibo zullen in de toekomst lager worden. Wij proberen hem nu alles mee te geven om hem weer in topconditie te krijgen. Heb je interesse om Cheibo te adopteren? Informatie en meer beeldmateriaal vind je op zijn adoptiepagina.

 

Fotografie © Clara Mazèl


Eenmalig doneren kan natuurlijk ook via