Cheibo: aanhankelijke senior knuffel
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Cheibo: aanhankelijke senior knuffel

Cheibo: aanhankelijke senior knuffel

10 juli 2021

 • Andere dieren: nee
 • Uitgelijnd uitlaten
 • Medicatie: ja: ontstekingsremmende pijnstiller, maagzuurremmer, probiotica  
 • Speciaal dieet: hypo-allergeen

Als Cheibo kon praten, kon hij veel verhalen vertellen. Deze jongen heeft zoveel meegemaakt! Wat een avonturen. Maar er waren ook droevige periodes. Zijn leven was niet zo makkelijk. Hij had een baasje dat veel van hem hield, maar een moeilijk bestaan had. Samen hadden ze een lange tijd geen vast huis. Nu is zijn baasje onlangs overleden. Cheibo mist hem erg.

Hij is naar ons hospitaal gekomen omdat we hem in het verleden al eens eerder hadden opgevangen. En hij past zich zo goed mogelijk aan. Maar een kennel is natuurlijk niet leuk voor een jongen die de vrijheid gewend is. Cheibo ligt steeds reikhalzend uit te kijken naar het moment dat hij weer wordt uitgelaten, want dat vindt hij reuze leuk. Hij is duidelijk dol op gezelschap.

Knappe jongen

Cheibo is een knappe Argentijnse dog van ca. twaalf jaar. Hij vindt mensen erg gezellig en is heel sociaal in de omgang. Aandacht en knuffelen vindt hij heerlijk en hij is echt aanhankelijk. Als hij wordt uitgelaten, lijkt hij veel jonger dan hij is: hij is dan vol energie en enthousiasme. Hij moet wel aangelijnd worden uitgelaten, want van andere honden wordt Cheibo namelijk soms nerveus. Dan is het niet altijd voorspelbaar hoe hij op hen reageert. Hij kan daarom niet zomaar met andere honden spelen, en zeker niet zomaar worden losgelaten.

Niet meer de jongste

Cheibo was nog niet gecastreerd. Dat is nu alsnog gedaan, ook omdat hij een bult had aan zijn ‘zaakje’. Dat is nu keurig verholpen. Daarnaast heeft hij wat beginnende ouderdomsklachten. Zelf wil hij niks horen over ‘een jaartje ouder worden’, want hij vindt dat hij in de bloei van zijn leven is! Maar hij heeft toch wel artrose, vooral aan zijn schouders, waardoor hij soms wat lastig loopt.

Hij krijgt daartegen een ontstekingsremmende pijnstiller (NSAID) gecombineerd met een maagzuurbeschermer. Het is verstandig in de gaten te houden hoe hij loopt, en zonodig met een dierenarts te overleggen. Bij vlagen had Cheibo ook dunne ontlasting. Momenteel krijgt hij hypo-allergene brokken met probiotica. Dat helpt voor een betere ontlasting. Het is daarom verstandig om die voeding en probiotica te blijven geven.

Een nieuwe start

Hoewel Cheibo zijn baasje mist, is hij toch klaar voor een nieuwe start. Hij is gezellig en vriendelijk in de omgang en vindt ons allemaal hartstikke leuk. Maar ja, je krijgt in zo’n opvang toch te weinig aandacht, hè. Hij verveelt zich en ligt maar te wachten op het volgende uitlaatmoment. Dan geniet hij volop. Hij heeft dus echt zin in een nieuw hoofdstuk.

We zoeken voor Cheibo een baasje dat hem een liefdevolle en goed verzorgde oude dag geeft in een stabiele omgeving. Een baasje dat ruime hondenervaring heeft. Die de omgang van Cheibo met andere dieren en kleine kinderen goed begeleidt, en ook zijn ouderdomskwalen goed in de gaten houdt. Cheibo heeft geen makkelijk leven gehad. Nu heeft hij een stabiele, comfortabele oude dag verdiend. Hij zal je ruimschoots belonen met aanhankelijkheid.

Cheibo is ongeveer twaalf jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Cheibo? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070- 3282828 tussen 11:00 en 16:00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Fotografie © Clara Mazèl

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Cheibo: aanhankelijke senior knuffel

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.