Snotverkouden kittens – Update begin november

2 november 2021

Jullie favoriete snotkittens Tjepke, Polleke, Joeke en Douwke groeien als kool. Van kleine zieke hoopjes zijn deze doerakken uitgegroeid tot prachtige, grote, speelse kittens die BIJNA klaar zijn voor hun nieuwe avontuur. Reserveren van de kittens is nog niet mogelijk en wij kunnen pas vertellen wanneer ze ECHT plaatsbaar zijn als de dierenarts officieel akkoord geeft. Nog heel even geduld. We willen namelijk echt zeker zijn dat deze zorgenkindjes met een gerust hart naar hun nieuwe huis kunnen. 

lees verder onder de video


Buitenspelen

De kittens zijn samen met moederpoes Meike verhuisd naar onze recovery ruimte om plek te maken voor de nieuw binnengekomen snotkittens. Dit vinden ze helemaal niet erg want aan de recovery ruimte zit een prachtige buitenren. Hier kunnen de kittens al hun energie kwijt en in plaats van klimmen in de benen van de vrijwilliger klimmen ze nu lekker achter elkaar aan de krabpaal in. Ze vinden het heerlijk om buiten te spelen elk blaadje en elk geurtje is weer een heel avontuur op zich. En zo’n mooie grote krabpaal, die willen ze in hun nieuwe huis later ook wel!

Oogarts
In de vorige update waren we in gesprek met een oogarts. Na uitvoerig overleg is besloten de ogen van de kittens voorlopig niet te opereren. Dit omdat de kans dat het hier beter van wordt volgens de dierenartsen voor nu heel erg klein lijkt. Er bestaat een kans dat de kittens zodra ze uitgegroeid zijn wel ooit nog aan hun ogen geopereerd moeten worden. Dit zal alleen met tijd duidelijk worden. Maar niet getreurd, de kittens zijn helemaal gewend aan hun beperkingen in zicht en kunnen zich hier prima mee in het rond bewegen. 

Knappe mama Meike
Het plaatsen van kittens is eigenlijk nooit een probleem. Iedereen vindt het leuk om een stel jonge kittens in huis te halen. Om ook een fijn huisje te vinden voor de moederpoes is vaak lastiger. Meike is een hele lieve zachtaardige, aanhankelijke poes en zodra de katten er klaar voor zijn, hopen wij dat de plaatsing van Meike net zo hard loopt als dat van haar kittens. Vergeleken met haar kittens heeft Meike bijna geen last gehad van de niesziekte en hoewel ook zij in het begin verdacht leek, is zij er gelukkig compleet van genezen. Dierenverzorgster Nancy heeft dan ook deze prachtige foto kunnen schieten van Meike haar snoetje. Is ze geen plaatje?

lees verder onder de foto

Nieuwe patiëntjes

De stroom van nieszieke kittens is helaas nog niet opgehouden. Vorige week kwamen er namelijk weer drie snotters binnen. Gelukkig waren deze lieverds wel buiten levensgevaar. Na al ruim een week intensieve verzorging en medicatie zijn ze al aardig opgeknapt. Het zal nog wel even duren voor ze hun achterstand hebben ingehaald, maar hier gaan we natuurlijk weer keihard aan werken! Deze drie kittens hebben vooral een heleboel in te halen qua socialisatie en hier zijn onze vrijwilligers dagelijks hard mee bezig.
Graag willen wij de nieuwe pluizenbollen aan jullie voorstellen:


Cupcake (wit), Dorado (cypers-wit) en Marlo (wit-zwart).

Ook voor deze kittens kan je weer een bijdrage leveren via de onderstaande Tikkie en doneerpagina.

Onze zorgenkindjes hebben heel veel extra aandacht en medische verzorging nodig. We zijn zo blij en dankbaar voor onze vrijwilligers. Zij draaien extra shifts om de kleintjes te verzorgen en de liefde en aandacht te geven die ze nodig hebben. Aangezien je niet van kamer kan wisselen met nieszieke katten, is er een apart rooster gemaakt voor deze kamer. Onze vrijwilligers draaien extra dagen om deze zieke baby’s er weer bovenop te helpen.

Wil jij de nieszieke kittens ook helpen? Doneer eenmalig voor een bijdrage in de kosten via Tikkie:

      

Of ga naar de speciale pagina voor Tjepke, Polleke, Joeke, Douwke.

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!