Mysterieuze ontdekking door tuinman

21 november 2023

In de Carnegielaan in Den Haag merkte de tuinman iets op wat hij nooit eerder had gezien. Onder een rooster lag een vogel, vermoedelijk een grutto? Snel belde hij onze meldkamer, want de vogel zat er heel versuft bij met zijn tong uit zijn hele lange snavel.

Toen onze chauffeur ter plaatse was, bracht de man des huizes hem naar het rooster. De kleinkinderen keken geïnteresseerd mee, want zij waren ook onder de indruk van deze mooie trekvogel. Het betrof namelijk een houtsnip. De mooie vogels zijn in deze periode onderweg naar de warme landen in het zuiden. Deze houtsnip is mogelijk tegen het raam aan gevlogen en in het rooster gevallen. We checkten de houtsnip op verwondingen, maar er was niks te zien. Voor de zekerheid brachten we hem naar Vogelopvang De Wulp voor verdere zorg. Hopelijk mag hij zijn vlucht afmaken als hij weer helemaal beter is.

Houtsnippen kunnen als een van de weinige vogels 360 graden rondkijken, maar ze kunnen de afstand niet goed inschatten en vliegen tijdens hun vlucht regelmatig tegen gebouwen.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!