Roofvogel bekneld langs de snelweg

21 november 2023

Afgelopen donderdag kwam er een melding van een beknelde roofvogel binnen op onze meldkamer. De meldster had gezien dat de vogel spartelend aan een hek in het riet vast hing. Een benarde positie zo te horen en dus stuurden wij de ambulance erop af om een kijkje te nemen.

Ambulancechauffeur John kwam ter plaatse en zag inderdaad dat er iets mis was met de gestreste vogel. Het ging om een buizerd. John is zeer ervaren in het hanteren van roofvogels en kon de vogel met behulp van een net vangen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Helaas werd al snel duidelijk dat de buizerd een gebroken vleugel had. Mogelijk is de buizerd aangereden op de snelweg die achter de vindplaats langs loopt en zo zwaargewond in de struiken beland.

Wij hebben geen idee hoe lang de vogel er al lag. De buizerd is meegenomen naar de vogelopvang voor een extra check maar vanwege de ernst van de breuk was euthanasie helaas de enige optie. Zonde, maar alles beter dan zwaar gewond in de struiken blijven wachten op het einde.

Beeldmateriaal: Simone Janssen. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!