Het is aandoenlijk en verdrietig tegelijk: die kleine lichaampjes, in de gevarenzone doordat ze volledig zijn leeggezogen door honderden vlooien. Of de dichte snotoogjes en hoge temperaturen die het gevolg zijn van de besmettelijke niesziekte. Sommige kittens zijn hun eetlust volkomen verloren. Om ze te helpen hebben we natuurlijk spullen, voer en medicatie nodig. Help jij de zieke kittens in ons hospitaal?

Ieder jaar zo rond april halen we de eerste zieke kittens van straat en meestal loopt dat door tot in oktober. Onze vrijwilligers en medewerkers werken dag en nacht om de kittens bij te voeren, hokken schoon te maken, oogjes te zalven, medicatie toe te dienen en ga zo maar door.

 

“Coronakittens”

De afgelopen jaren stijgt het aantal kittens dat wij opvangen in ons hospitaal. We vermoeden dat het om “coronakittens” gaat. Tijdens de lockdown schaften meer mensen een kat aan. Niet iedereen heeft zich goed laten informeren, waardoor belangrijke handelingen als chippen en castreren niet altijd werden uitgevoerd. Het gevolg: meer nestjes en meer loslopende katten zonder herleidbare eigenaar. Sommige poezen bevallen op straat, andere nestjes worden gedumpt. Vorig jaar zomer vingen we alleen al binnen de zwerfkolonies 130 kittens! De gezonde kittens brengen we naar het asiel, maar de zieke kittens nemen we op in ons eigen hospitaal.

 

Hoeveel kittens help jij?

Het doel: voldoende geld bij elkaar verzamelen om ook dit jaar al het nodige kittenvoer, kittenmelk, kattenbakvulling, schoonmaakspullen, anti-vlooienmiddelen, ontwormingsspullen, chips, inentingen, antibiotica, ontstekingsremmers, oogzalf, krabpaaltjes en speeltjes aan te kunnen schaffen. Gemiddeld kost de opvang en behandeling van een kitten € 13,00 per dag!

Pas als de kittens gezond, fit en gesocialiseerd zijn, gaan we op zoek naar een passende plek. Ze blijven al snel minstens acht weken bij ons. Dat betekent dat we iedere euro goed kunnen gebruiken. Help je mee?

 

Doneer eenmalig via Tikkie

Klik op het logo of scan de code.

.

 

Of doneer via een overboeking

Doneren kan natuurlijk ook door je donatie over te maken naar
NL87 TRIO 0197 6641 99 t.n.v. Dierenhosp.& Amb. Den Ha. en onder vermelding van ‘kittens’.

 

Of doneer via iDeal

Gebruik het formulier hieronder.