Duif vastgeplakt op balkon

5 april 2024

Regelmatig komen dieren in de problemen door werkzaamheden aan gebouwen of straten. In dit geval dachten de mensen dit te voorkomen, door een net te spannen om het balkon waar de werkzaamheden plaatsvonden. Maar deze eigenwijze duif glipte er doorheen en kwam alsnog in de problemen.

De duif is op een ongelukkige plek gaan zitten en kwam vast te zitten in de laag coating die nog niet was uitgehard. Zijn pootje kon geen kant meer op. Hij probeerde uiteraard weg te fladderen, maar dat leidde alleen maar tot uitputting.

Chauffeur Ivar schakelde de hulp van chauffeurs Sven en Priscilla in om de duif los te krijgen. Priscilla hield de duif vast en Sven gebruikte een schroevendraaier om de coating rondom het pootje van de duif weg te schuiven, bikken en los te krijgen. Gelukkig ging dat goed.

De duif was nog niet van alle viezigheid verlost en is naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar konden ze zijn pootje snel en grondig schoon krijgen. Hij zal even blijven om aan te sterken en mag daarna weer op pad. Hopelijk blijft hij voortaan uit de buurt van netten en ander gevaar!

Beeldmateriaal © Ivar Gieles.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!