Driemaal is scheepsrecht

11 april 2024

Sommige dieren laten zich niet makkelijk pakken. Vooral vogels die gewond zijn, maar nog wel prima kunnen vliegen of zwemmen, zijn voor ons een grote uitdaging. De eend in dit verhaal kon echt wel wat hulp gebruiken. Helaas dacht hij daar zelf anders over. Maar onze chauffeurs geven natuurlijk niet zomaar op. 

Eind vorige maand ontvingen onze centralisten een telefoontje. De melders zagen een eend met een plastic ring om zijn kop. De ring zat zo vast om zijn kop dat de eend ervan in de stress raakte. Hij kon zijn koppie niet goed bewegen.

Onze chauffeurs gingen op pad. De eend verschool zich snel in het riet. Hij was zeer levendig en zwom en sprong in het rond. Zonder bootje zouden we hem nooit kunnen pakken.

We zetten twee ambulances in en in totaal drie chauffeurs kwamen in actie. De boot werd erbij gehaald en één chauffeur gebruikte het waterpak om dichterbij de eend te kunnen komen. Maar het was niet te doen. Zodra we in de buurt kwamen, ging de eend er snel vandoor. Met zijn zwemkwaliteiten was niets mis!

Chauffeurs Rob en Liam ondernamen de derde poging. De één lokte de eend met eten dichterbij, terwijl de ander klaar stond met een vangnet. Op een onverwacht moment sloeg hij toe. Gelukt! Blijkbaar had de eend inmiddels zoveel trek dat hij het vooruitzicht van een lekker hapje niet kon weerstaan, ondanks het ‘gevaar’ van de mensen die daar vlakbij stonden.

Rob verloste het arme dier van de ring. Er waren geen verwondingen zichtbaar, dus deze geluksvogel mocht gelijk weer terug het water in.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!