Zwerfkat Den Haag zoekt enthousiaste vrijwillige dierenarts voor 4 tot 6 uur per week

12 december 2022

Gezocht: enthousiaste dierenarts

 

vrijwillige functie

Vanwege de verhuizing van onze huidige dierenarts voor het zwerfkatproject zoeken wij per direct een nieuwe betrokken dierenarts voor 4 tot 6 uur per week, werktijden in overleg.

Zwerfkat Den Haag zet zich al 30 jaar in voor de zwerfkatten in Den Haag en zorgt dat de populatie beheersbaar blijft. Per jaar vangen we ongeveer 400 katten. Het merendeel van deze katten blijkt uiteindelijk toch sociaal of sociaal te maken. Deze katten proberen wij of het HDC te socialiseren zodat ze een mooi leven binnen kunnen krijgen. Voor de katten waarbij dit niet mogelijk blijkt, gebruiken we de TNRC-methode: Trap, Neuter, Return and Care.

Als dierenarts ga je de gezondheid van deze katten controleren, test je ze op Fiv/Felv, voer je castraties en sterilisaties uit en verricht je eenvoudige gebitsbehandelingen. Verder worden alle zwerfkatten gechipt, ontwormd, ontvlooid en ingeënt. De coördinator blijft de geneutraliseerde zwerfkatten (zelfs na terugplaatsing) monitoren en stelt indien nodig met de dierenarts vervolgplannen en -behandelingen op.

Wat bieden wij:

  • Een werkplek met veel voldoening waar je écht het verschil kunt maken voor de zwerfkatten in Den Haag.
  • Onderdeel van een organisatie waar 200 vrijwilligers 365 dagen per jaar met veel enthousiasme en passie voor de dieren zorgen.
  • Prachtige en goed bereikbare locatie in Benoordenhout, voorzien van een professionele behandelkamer en operatieruimte.
  • Reisvergoeding en/of kleine onkostenvergoeding.
  • Ervaring in bepaalde veelvoorkomende medische handelingen.

Ben jij die betrokken dierenarts die ons enthousiaste team komt versterken en de zwerfkatten komt helpen?

Dan zien we graag je gemotiveerde sollicitatie met cv zo spoedig mogelijk tegemoet per e-mail naar h.denheijer@dierenambulancedenhaag.nl ter attentie van Huib. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met onze hoofd dierenverzorging Yvonne of Zwerfkatten-coördinator Ricardo via 070-3282828.

Deel dit bericht!

Meer nieuwsberichten

Help ons de dieren helpen!