Vreemde eend in de bijt

7 december 2020

We ontvingen een melding over een vreemde eend die verzwakt in een kleine binnentuin zat. Hij kon zelf blijkbaar niet weg komen. Natuurlijk hielpen wij een handje.

Dit was geen gewone eend, maar wat voor soort het precies was, wist chauffeur Samantha niet. Hij had een blauwkleurige snavel. Niet van de kou, maar dat is nu eenmaal kenmerkend voor dit soort. En dan nog die unieke pootjes onder dat lijfje: geen normale zwemvliezen zoals van eenden, maar pootjes die horen bij meerkoeten. Zoiets bijzonders kom je niet elke dag tegen.

Ze stuurde een foto naar haar collega en zo ontdekte ze dat het om een kuifeend ging. De kuifeend is een duikeend. De mannetjes vallen voornamelijk op door de afhangende kuif op het achterhoofd, het zwart/witte verenpak en de gele ogen. De vrouwtjes hebben ook een kuif alleen korter en zijn overwegend bruin met witte flanken. Kuifeenden eten van alles: schelpdieren, kreeftachtigen en andere waterdieren die tussen de waterplanten leven, maar ook waterplanten, zaden en granen.

De eend kon de binnentuin niet uitkomen. Daar was een aanloop voor nodig en voor een aanloop had hij onvoldoende ruimte. Aangezien de eend al twee dagen in de binnentuin had gezeten en er verzwakt bij zat, hebben we hem meegenomen en naar de vogelopvang gebracht om daar te kunnen aansterken.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!