Vermiste kat uit boom gered

19 januari 2024

Vorig weekend werden we gebeld over een kat die in een boom zat op zo’n 7 meter hoogte in de Marconistraat in Den Haag. Katten kunnen meestal prima zelfstandig weer uit de boom komen, daarom geven we ze eerst zelf een kans. Dit doen we ook om te voorkomen dat we de kat nog hoger de boom in jagen of erger, dat het dier uit stress naar beneden springt. 

Deze kat lukte het echt niet zelfstandig naar beneden te komen, dus ging ambulancechauffeur Ayoub erheen, maar hij kon er onmogelijk bij. Toen hebben we Steven gebeld, een ervaren boomklimmer van bedrijf Treetment, en hij bood aan om vrijwillig te helpen. En met succes! De kat is veilig uit de boom gered, wat een heldhaftige daad! Dankjewel Steven!

Gelukkig was de kat gechipt. En wat bleek? Oscar was al een week vermist! Zijn baasje woont in Epe (zo’n 140 km verderop) en was een week geleden met Oscar op bezoek in Den Haag en daar is hij ontsnapt. Door juiste chipregistratie konden we zijn baasje snel bereiken en geruststellen. De volgende dag kon het baasje na een autorit van anderhalf uur Oscar weer omarmen ❤️

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!