Help onze boerderijdieren aan een gezond weiland
  1. Home
  2.  » Help onze boerderijdieren aan een gezond weiland

Voor onze boerderijdieren, opgevangen pony’s, geiten, schapen, kippen én voor vlinders, bijen en allerlei andere insecten, willen wij onze weilanden opnieuw inzaaien met een mengsel van bloemen, kruiden en gras. Momenteel is de kwaliteit van de weilanden slecht; zowel de opgevangen dieren als de insecten vinden geen voedingstoffen op de weilanden. Daar gaan we iets aan doen. Help je mee?

Ons hospitaal ligt op het prachtige landgoed Oosterbeek in Den Haag. Hier komen katten en honden bij van hun medische behandeling, vinden heel wat kippen en duiven een nieuw huisje, worden vissen, slangen en fretten opgevangen én verblijven gedumpte geiten, schapen en pony’s. De meeste dieren hebben al veel meegemaakt in hun leven. Zij verdienen een fijne opvangplek. Voor de boerderijdieren op zijn minst een warme stal, goed voer en een groen weiland. Aan dat laatste schort het nu.

Daarnaast richten wij onze locatie zo ecologisch mogelijk in, omdat steeds meer plekken in de omgeving van Den Haag bestaan uit asfalt, tegels en beton. Bij ons vind je takkenbossen en bladerhopen voor egels en muisjes, hagen en bomen voor vogels, een poel voor amfibieën én allerlei voorzieningen voor insecten.

Onze droom

Gezonde, diervriendelijke weilanden waar onze opvangdieren prettig vertoeven en waar de kleine diertjes, vlinders en insecten van meegenieten. Ons terrein mag zoemen, ritselen en fladderen!

Bodemonderzoek laat zien dat we de weilanden opnieuw moeten inzaaien met een mix van kruiden, bloemen en gras. Het gezond maken en houden van het weiland kost € 17,- per 20 m2. We hebben 3619 m2 weiland.

Help je mee?

Onze droom kost ongeveer € 3000,-. Help je mee? Doneren kan via het formulier of met de Tikkie-app.
Eenmalig doneren kan natuurlijk ook via