Meegereisde poes uit Dongen gevonden in Den Haag.

7 december 2023

In het centrum van Den Haag bij de Uilebomen werd een angstige poes gevonden. De poes had een (bel)bandje om haar nek: een strookje papier met een naam en telefoonnummer. De vindster belde het nummer en wat bleek?! Ze kreeg een mevrouw aan de telefoon die het bandje enkele uren daarvoor bij de poes had bevestigd… in Dongen! Dat is bijna 100 kilometer bij Den Haag vandaan!

Een lieve mevrouw uit Dongen maakte zich zorgen over de slaapplaats van een poes, die in de wijk zwierf. Ze besloot met de poes langs een dierenarts te gaan om te kijken of het dier een chip had. De dierenarts trof helaas geen chip aan. De mevrouw wilde er zeker van zijn dat de poes geen eigenaar had, voordat ze de dierenambulance ging bellen. Daarom bevestigde ze een belbandje om de nek van de poes. Ze hoopte binnen enkele dagen een telefoontje te krijgen van een eigenaar. Tot haar verbazing werd ze na enkele uren al gebeld door iemand die de kat had gevonden. Verbazingwekkend was dit niet de eigenaar, maar iemand in het centrum van Den Haag!

Vermoedelijk is de poes bijna 100 kilometer meegereisd onder een motorkap met een voertuig vanuit Dongen en in Den Haag op straat beland. Wonderbaarlijk genoeg is de kat niet tijdens de reis op de snelweg eruit geklommen, of tussen draaiende onderdelen gekomen. Wel was de kat in paniek, want in Den Haag wist ze helemaal de weg niet. Onze vrijwillige dierenhulpverlener Richard heeft de poes opgehaald, vooral geknuffeld en meegenomen naar ons hospitaal om even bij te laten komen van het avontuur. De poes is aangemeld op Amivedi en inmiddels naar de opvang gebracht voor de regio Dongen.

Katten schuilen bij deze temperaturen vaak op, in of onder auto’s. Dat is een lekker warm plekje waar de kat zo naar verlangt met deze kou. Niet alleen onder de motorkap, ook bovenop het wiel of onder de auto vinden de dieren plekjes om zichzelf warm te houden.

LET OP: Voordat je de auto start, klop even op de auto en op de motorkap! Daarmee voorkom je heel veel leed.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!