Onze hondenkennels vragen om betegeling! Waar bij de bouw van ons pand gedacht werd dat specifiek stucwerk sterk genoeg zou zijn voor de kennels en de (soms agressieve) honden die wij opvangen, blijkt dat niet het geval. De beschadigingen zijn duidelijk zichtbaar en kunnen een gevaar vormen voor de honden. Dat moeten we natuurlijk aanpakken! Help je mee?

Voor wie?

Regelmatig vangen wij honden op voor kortere periodes. Vaak gaat het om gevonden honden. Zij zijn meestal wel lief, alleen wat bang en zenuwachtig. Zo zonder baasje en ineens in een vreemde kennel is dat niet gek. Het kan ook een hond betreffen waarvan de eigenaar is overleden. Als de politie het huis binnengaat, schakelen zij ons in om de dieren op te halen. Ook als de politie dieren tegenkomt bij een inval of een arrestatie, roepen zij ons erbij. Je kunt je voorstellen dat het in de meeste gevallen niet om de zogenaamde “allemansvrienden” onder de honden gaat.

Honden die medische zorg nodig hebben, brengen we niet naar het asiel. Zij verblijven langere tijd bij ons. Op dit moment hebben we twee vaste gasten: de gedumpte teefjes Gucci en Versace. Zij zijn er slecht aan toe en waarschijnlijk als fokteefjes ingezet voordat ze gedumpt werden. Zodra hun gezondheid het toelaat, zullen we een nieuw huisje voor ze zoeken.

 

Het doel

Het extra sterke stucwerk in de hondenkennels is op meerdere plekken beschadigd en is niet goed schoon te houden. Opnieuw stucen geeft op termijn hetzelfde probleem. We kiezen liever voor een langhoudbare oplossing: we willen de hondenkennels tot flinke hoogte laten betegelen. Zo zijn we er zeker van dat de honden de muren en zichzelf niet kunnen beschadigen, dat de hokken beter schoon te houden zijn en dat dat in de toekomst ook zo zal blijven.

 

Draag jij een tegeltje bij?

Of meerdere tegeltjes natuurlijk. Voor € 4,50 help je ons al aan tien tegeltjes! Los van de arbeid kosten de tegels namelijk ongeveer € 0,45 per stuk, inclusief het nodige voegsel en de lijm. We hebben ongeveer 5000 tegeltjes van 15×15 nodig! Met hoeveel tegeltjes help jij?
Eenmalig doneren kan ook via:

.