Honden bijten zeehonden!

18 december 2023

Hoofdafbeelding ter illustratie.
Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.
WAARSCHUWING: Dit bericht bevat schokkende foto’s.

 

Ja, we zeggen het maar zoals het is. In de afgelopen dagen zagen we maar liefst vier gewonde zeehondenpups! Voor allemaal geldt dat ze gebeten zijn door loslopende honden. Het zal menig mens verbazen dat een golden retriever de meeste schade heeft aangericht. Het slachtoffer van deze hond is met spoed naar A Seal gebracht. De kans dat hij het overleefd is klein. Daarom roepen we nogmaals op: houd je hond aan de lijn als je een zeehond ziet!

Het pupseizoen van de grijze zeehond is begonnen. Altijd een verrassing als je ze tegenkomt op het strand en we genieten allemaal van de mooie plaatjes in de media en op de socials. Het is de hoogste tijd om ook de andere kant van het verhaal in beeld te brengen. De afgelopen dagen zagen we vier gewonde zeehondenpups. Sommigen nog maar drie weken oud.

Twee gebeten zeehondenpups bevonden zich op het strand van Kijkduin. Eén zeehond met een bijtwond in zijn flipper lag op het Zuiderstrand in Scheveningen. En bij het Zwarte Pad in Scheveningen lag de pup met de zwaarste verwondingen. Veroorzaakt door een golden retriever. Veel mensen denken dat hun hond niet tot dit soort praktijken in staat is. Laat dit alsjeblieft een waarschuwing zijn.

LET OP! Zie je een zeehond? Hou minimaal 30 meter afstand!

  • Scan het strand en als je een zeehond ziet, lijn je loslopende hond aan! Een zeehond raakt enorm gestrest zodra hij benaderd wordt door een hond. Elk seizoen worden er zeehonden gebeten door honden met de dood als gevolg. Vice versa kunnen zeehonden ontzettend agressief zijn en ook jou en jouw hond ernstig verwonden.
  • Een selfie maken met een zeehond is NIET oké! Ook voor een foto dien je minimaal 30 meter afstand te houden.
  • Laat het dier met rust. De zeehond heeft ook het recht om het strand te gebruiken zonder gestoord te worden. Jaag het dier dus niet terug de zee in. Hij ligt daar om te rusten.

Vermoed je dat het dier ziek of gewond is? Neem contact op met 144, de dierenambulance uit de regio of de zeehondencentra.

Foto’s van de pup bij het Zwarte Pad. Beelden kunnen schokkend zijn.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!