Albi

12 januari 2023

Het gaat heel goed met Albi hier! De overgang was natuurlijk eerst heel erg wennen, en ze heeft dus ook wel vrij lang onder de bank gelegen waar ze nu nog steeds gaat liggen als het allemaal te veel word. Ik heb daar dan ook een dekentje neer gelegd zodat ze niet op een harde koude vloer hoeft te liggen.

Haar favoriete plekjes in het huis zijn de vensterbank waar ze lekker vogeltjes kan kijken, en op de stoel aan tafel waar ze net over de bank mee kan kijken naar de TV. Verbazingwekkend genoeg kijkt ze erg graag mee alsof ze begrijpt wat er allemaal gebeurt.

Als ik thuis ben is ze erg actief en nieuwsgierig. Ze gaat ze vaak van kamer naar kamer om te kijken wat er overal gebeurt, en wat er overal te doen is. Ze is één keer gaan kijken hoe het wasrek werkt, maar daar waagt ze zich ook niet meer aan nadat deze naar beneden kwam zeilen. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.

De overgang naar ander voer ging erg goed, en we hebben daar geen problemen mee gehad. Na even wennen zorg ik er nu voor dat ze altijd brokjes heeft, en het lijkt er op dat ze alleen eet wat ze nodig heeft. Rond 7 uur savonds krijgt ze nat voer , en dit had ze al vrij snel door en ze herinnert mij er ook aan als ik het een keer vergeet.

Soms wil ze nog wel een beetje schrikkerig zijn, maar dat heeft denk ik tijd nodig. Vreemde mensen moet ze nog helemaal niks van hebben, maar ze komt bij mij al vrij snel aandacht vragen.

Al met al gaat het dus erg goed met Albi, en ze heeft hier alle ruimte om zichzelf te zijn en te doen waar zij zin in heeft.

 

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!