Zwartkop caique herenigd met familie

6 januari 2023

Een mooi tropisch vogeltje op je balkon, terwijl het een regenachtige dag is… Daar stond de melder raar van te kijken. Hij durfde de vogel ook niet op te pakken, dus reed ambulancechauffeur Anita naar de Erasmusweg om het vogeltje te redden! 

Het vogeltje bleek een zwartkop caique (zwartkop papegaai)  te zijn. Hij was rustig en tam, dus ging hij gemakkelijk mee naar ons hospitaal. Wij vangen de gevonden vogels op en gaan op zoek naar de eigenaar. Als we die niet kunnen vinden, zoeken we een nieuw thuis voor de leuke vogeltjes.

Gelukkig verliep het deze keer erg goed. We hadden de zwartkop op Amivedi aangemeld en de volgende dag meldde de eigenaar zich. De zwartkop hoorde bij een gezin en zij kwamen hem meteen ophalen. De vogel reageerde direct op de stem van de eigenaar en klom snel op zijn hand. Zowel de familie, als de vogel waren blij om weer herenigd met elkaar te zijn! 

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!