Zwanenfamilie op de autobaan

17 mei 2022

Het is natuurlijk lente! Dit betekent dat bloemetjes gaan bloeien, eitjes uitkomen en families zich gaan vormen in de dierenwereld. Zwanen hebben meestal een nestje in een voornamelijk open grasland met veel sloten in het weidegebied. De baby’s blijven in dit nest tot ze kunnen zwemmen. Maar wat moet er gebeuren als de hele familie een tripje maakt naar de snelweg?

Onderweg kregen ambulancechauffeur Martin en bijrijder Margriet een melding over een zwanenkoppel met kleintjes op de Rotterdamsebaan. Een aparte plek voor deze grote vogelsoort. De melder had gelukkig de weg kunnen afsluiten, zodat de zwanen daar veilig konden blijven zonder zich zorgen te maken over voorbijgaand verkeer.

Lees verder onder de foto’s en video’s.

 

De dierenambulance was er al gauw bij. De zwanen zaten rustig aan de zijkant van de afgesloten weg te zonnen. Daar telden we zes jonkies en natuurlijk beide ouders. Zwanen met jongen kunnen agressief uit de hoek komen. Het is dus belangrijk dat de vogel veilig vervoerd kan worden zonder onze medewerkers en vrijwilligers of zichzelf pijn te doen. Eerst moest het mannetje in de ambulance. Dit moet omdat hij veel groter is en meer schade aan kan richten. Het vrouwtje ging uiteindelijk makkelijker mee dan het mannetje. Ook de kuikens waren makkelijk te vervoeren naar een veiligere omgeving.

 

Eenmaal aangekomen bij een meertje, zijn de zwanen weer vrijgelaten. Eerst het vrouwtje en de kuikens, daarna het mannetje. Hier kunnen ze lekker zwemmen. En hoeven ze zich geen zorgen te maken over auto’s en vrachtwagens op de snelweg.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!