Zwaan voor het portiek

11 december 2020

Dinsdag 1 december kreeg de meldkamer een melding van ongeruste bewoners van De Constant Rebecquestraat in Den Haag. Er zat een jonge zwaan in de inham van het portiek.

Dat is best even schrikken voor de omstanders zo midden in een straat vol woonhuizen en zonder groen. De melders hebben geprobeerd de zwaan de goede kant op te sturen, maar de zwaan wist duidelijk niet goed waar hij naartoe moest.

Ambulance Chauffeur Anouk was in de buurt en snel ter plaatse om een handje te helpen. Het was gelijk duidelijk door de bruinige veren dat het om een jonge zwaan ging. De zwaan had geen symptomen van vogelgriep en maakte een gezonde alerte indruk.

We zijn momenteel natuurlijk extra voorzichtig als we vermoeden dat een vogel besmet is met het vogelgriep virus. Hier was dit niet het geval. Mogelijk is hij verjaagd door zijn ouders, een koppel dat aan De Kleine Veenkade woont.

De zwaan weer op deze locatie uitzetten zou de familieruzie alleen maar erger maken en dus is in overleg met Vogelopvang de Wulp besloten de zwaan uit te zetten in Park Madestein. Hier heeft de jonge zwaan genoeg ruimte en voedsel om veilig op te groeien en zijn eigen partner te vinden.

Omstanders hebben een leuke video gemaakt van onze vangactie van de zwaan ⤵️

We zijn direct doorgereden om de zwaan uit te zetten in Park Madestein ⤵️

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!