Zwaan tussen de Paksoi

3 augustus 2020

Afgelopen week kregen wij weer een bijzondere melding. Aan de Monnikenweg in Pijnacker verbleef al een aantal dagen een koppel zwanen. Prima plek zouden wij in eerste instantie zeggen, grote weilanden, water en niet al te druk.

Totdat de melder ons een beetje verbaasd opbelde. De zwaan was nog in de buurt, maar was op de één of andere manier in één van de omliggende kassen terecht gekomen. Dit was een beetje een gek gezicht zo achter het glas. Vermoedelijk is de zwaan op het glazen dak geland en toen door een van de dakramen naar binnen gevallen.

Om dan ook weer zelf uit een klein raampje weg te vliegen is voor een volwassen zwaan, die wel een spanwijdte kan hebben van 2,40 meter, niet te doen. Zwanen hebben namelijk veel ruimte nodig om op te kunnen stijgen. Dus wandelde hij rustig in de kas rond, tussen de Paksoi!

De eigenaar van de kas gaf ons gelijk toestemming om de zwaan weg te halen. Gelukkig heeft onze ambulancechauffeur de zwaan kunnen vangen, zonder al te veel schade aan te richten aan de gewassen. De zwaan had geen zichtbare verwondingen en is direct uitgezet in de buurt van zijn/ haar partner.

Hierboven het uitzetten van de zwaan..

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!