Zwaan midden op de weg

10 maart 2024

Op een avond kregen we een melding binnen over een zwaan die in een woonwijk in Pijnacker midden op de weg lag, waarschijnlijk aangereden. Gelukkig was onze ambulancechauffeur Anita die avond in de buurt, dus was ze snel ter plaatse.

Anita zag een volwassen zwaan op de weg liggen. Er stonden mensen omheen en er was een politieauto aanwezig met zwaailicht. Vreemd genoeg maakte de zwaan geen aanstalten om weg te gaan met al die drukte om haar heen. Maar toen Anita haar wilde oppakken, wilde ze er wel vandoor gaan. Het was niet helemaal duidelijk hoe de zwaan eraan toe was, daarom is besloten haar mee te nemen. Ze had geen zichtbare verwondingen, maar het kan zijn dat ze een te harde landing op de weg heeft gemaakt of is aangereden.

Na een overnachting in ons hospitaal, waar de zwaan even veilig kon bijkomen van haar avontuur, is ze de volgende ochtend voor verdere observatie naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Gelukkig bleek daar dat ze geen inwendig letsel had opgelopen en is de zwaan na een paar dagen weer vrijgelaten.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!