Zwaan maakt noodlanding

7 december 2021

Vogels op je balkon zijn niet ongewoon, maar het is andere koek als je door het raam kijkt recht in het gezicht van een zwaan!

Dit overkwam een flatbewoonster van vier hoog, en ze belde ons natuurlijk meteen. Bij aankomst zag onze chauffeur Romy dat het om jonge zwaan ging. Hij had een noodlanding moeten maken vanwege vermoeidheid.

Gelukkig was hij niet gewond, en helemaal op z’n gemak. Want in de tijd dat er hulp onderweg was had het beestje al lekker lopen poepen en plassen. Hij was gelukkig heel vriendelijk richting de bewoners. Die hadden zelfs wat spullen van het balkon weggehaald om de zwaan lekker de ruimte te geven!

Romy nam het zwaantje mee in de daarvoor bestemde zwanentas. Voor Romy was het de eerste keer om een zwaan zo in te pakken, maar gelukkig was dit zwaantje lief en gewillig. Misschien begreep hij dat Romy hem naar een veilige plek zou brengen? Bij vogelopvang De Wulp mag dit vermoeide maar goed doorvoede dier lekker bijkomen. Daarna kan hij zijn reis hervatten.

Goede vlucht verder, zwaantje!

   

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!