Zwaan aan de haak geslagen

11 februari 2018

Als je op google naar de woordcombinatie zwanen en vislijnen zoekt, dan krijg je meer dan 23.000 resultaten te zien van verhalen en filmpjes, waarvan de een nog verschrikkelijker is dan de ander. Dit is er gelukkig eentje met goede afloop.

Er kwam een melding vanuit de Wilhelminasingel in Pijnacker. Er zou een zwaan rondzwemmen met een vislijn uit zijn bek. Onze vliegensvlugge ambulancechauffeur Rutger was snel ter plaatste en trof het arme dier aan met inderdaad de door de melder gesignaleerde vislijn. Maar er was nog veel meer aan de hand.

Er zat namelijk een kunstaas visje met maar liefst 6 haken vast in zijn nek! De visser heeft mogelijk snel zijn lijn doorgeknipt toen hij de zwaan aan de haak sloeg. Wat moet dit diertje een pijn hebben gehad! Na de zwaan snel te hebben gevangen, kon Rutger ter plekke al 3 haken verwijderen. Daarna is hij met spoed doorgereden naar Vogelopvang de Wulp.

Onderweg had Rutger de mensen daar reeds ingelicht, en dus stond het team al klaar om gelijk te handelen. Door het al met al snelle en adequate optreden, werd een op het oog hopeloze situatie omgebogen naar een succes uitkomst: de zwaan werd bevrijd van alle haken en van de vislijn en kan nu rustig herstellen.

p.s. Het filmpje is gemaakt om aan Vogelopvang de Wulp te kunnen laten zien hoe de situatie ter plekke was. En de hoofdfoto zijn onze collega’s van De Wulp.

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!