Zomaar achtergelaten op balkon

12 mei 2017

Er zitten al ongeveer een week lang twee katten vast op een balkon aan de Van Zeggelenlaan in Laakkwartier. Deze melding krijgen we ‘s avonds van een mevrouw die de katten dag en nacht op een balkon bij haar aan de overkant ziet zitten. Volgens de meldster en enkele buurtbewoners staat de woning die bij het balkon hoort leeg nadat de bewoners met de noorderzon zijn vertrokken. Aangezien wij niet zonder toestemming een woning of priveterrein mogen betreden, nemen we contact op met de politie. Daar blijkt dat deze melding ook al op de radar staat bij de dierenpolitie. Zij zijn al langs het adres geweest en hebben een briefje achtergelaten voor de eigenaar, voor het geval deze er nog zou wonen. Bij geen reactie zou de politie een paar dagen later weer langs gaan om de katten waarschijnlijk weg te halen.
Aangezien de dieren vermoedelijk ruim een week geen drinken hebben gehad, besluiten wij, in het belang van de dieren, de reddingsactie in een stroomversnelling te brengen.

Samen met twee agenten van bureau Laak komen we in actie om via de achtertuinen en een lange ladder bij de katten op het balkon op de eerste verdieping te komen. Het balkon blijkt behoorlijk vervuild te zijn en dit komt niet alleen doordat er twee katten een tijdje hebben ‘gewoond’. De poezen zelf zien er wat vermagerd en vies uit maar zijn gelukkig nog bewegelijk genoeg zodat het vangen enig geduld vraagt. Ze kunnen via hun balkon blijkbaar nog vluchten naar een aangrenzend balkon.

Al snel hebben we de eerste, een cypers poesje van ongeveer 1 jaar oud, te pakken en laten we een kattenmand met bange inhoud vakkundig aan een touw naar beneden zakken. Het andere poesje, een lapje van ongeveer dezelfde leeftijd, vlucht van het ene naar het andere balkon en weer terug. Uiteindelijk weet de omhoog geklommen agente haar in het mandje te krijgen en ook de tweede poes wordt naar beneden gehesen.

In de ambulance lezen we de poezen uit op chip maar die hebben ze niet. Ook checken we ze op symptomen van verzwakking of uitdroging. Gelukkig valt het allemaal mee en brengen we de zomaar achtergelaten poezen door naar het Haags Dierencentrum waar ze over een tijdje door een nieuw baasje kunnen worden opgehaald, want hun oude baasjes komen echt niet meer terug.

 

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!