Zizou

16 juli 2021

Dank voor jullie mailtje.

Zizou heeft heel snel haar draai gevonden. Twee weken geleden vrijdagmiddag is ze bij mij komen wonen. In het begin vond ze het wel spannend, maar met een hapje eten kwam ze ‘s avonds wel uit haar schulp. En hoe, gelijk de hele kamer doorgesnuffeld van onder naar boven! Op zondagavond was de woonkamer al helemaal van haar! En dat ik dat maar wist!

Ondertussen vinden we samen onze routine. Doordeweeks, als ik vanuit huis werk, komt Zizou lekker naast mij liggen slapen. Als ik een tweede koffie maak, en met lunch, loopt ze even rond, spelen en kroelen we wat en dan gaan we weer verder. ‘S avonds, als het goed begint te schemeren dan spelen we nog wat uitgebreider. Dan merk je ook hoe zeer ze nog een kitten is van binnen. Met volle overtuiging wordt er bovenop speelgoedmuizen en veertjes aan touwtjes gesprongen, en krabpalen van onder naar boven door gesjeesd. Maar 3 pootjes? Nog steeds 100% jager!

Hoe heeft iemand deze lieve poes zo kunnen laten gaan, zwanger en aangereden? Je merkt aan alles dat ze mensen gewend is en gesocialiseerd. Ze is heel aanhankelijk, weet goed de weg in huis, is niet echt bang voor een stofzuiger(!), en weet dat de krabpaal wél en mensen en de meubels níet voor krabben zijn.

Dank jullie wel voor de goede zorgen die Zizou bij jullie heeft ontvangen. Het is een plezier haar nu in mijn leven te hebben. Groetjes!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!