Zieke zwerfkat Manke Melis

26 april 2021

Begin april kregen we een telefoontje van lieve verzorgers van zwerfkatten over een oudere zwerfkat die niet in orde was.

De avonddienst van chauffeur Janneke was nog niet eens begonnen of ze reed al door de sneeuw naar de Melis Stokelaan. Vrijwilliger Steffie reed mee om te helpen. Samen met de verzorgers van de zwerfkatten gingen ze op zoek naar de kat. Natuurlijk uitgerust met handschoenen, vangnetten en een grote bench.

De verzorgers wisten de plek waar de kat normaal gesproken altijd slaapt. En inderdaad, achter de steigers lag een bruin/zwart bolletje te slapen. Zachtjes sloop Janneke naar hem toe en legde het vangnet met een ferme zwaai over de kat heen. Het diertje schrok natuurlijk enorm en probeerde zich te verzetten. Maar door goede samenwerking tussen Steffie en Janneke lukte het om de kat voorzichtig in de bench te krijgen.

Terug in het hospitaal werd snel de chip uitgelezen. Het bleek een bekende zwerfkat van de dierenambulance te zijn en hij was al ongeveer 17 jaar oud! Na onderzoek door de dierenarts bleek de kat ingegroeide nagels te hebben. Een heel vervelend kwaaltje, wat gelukkig snel te verhelpen is. Onze bejaarde Manke Melis (vernoemd naar de Melis Stokelaan) mocht even lekker uitrusten in het hospitaal, voordat hij teruggezet zou worden op zijn vertrouwde plekje. Met dank aan de lieve oplettende verzorgers!

Al sinds 1992 helpen we zwerfkatten. Dat doen we samen met lokale verzorgers, die de katten in de gaten houden en verzorgen. Lees meer over ons zwerfkattenbeleid.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!