Zeven kittens gedumpt in park

14 oktober 2023

Onze ambulancechauffeur Eline was afgelopen woensdag onderweg toen zij gebeld werd door onze meldkamer. Er was een spoedgeval in Rijswijk. In het park bij Huis te Landelaan had de hond van een voorbijganger een boodschappentas gevonden met daarin maar liefst 7 kittens, zonder hun moeder. Eline ging er direct naartoe, terwijl de centralist ook meteen de politie inschakelde.

Daar zaten de kleintjes dan: met z’n zevenen dicht tegen en op elkaar op de boodschappentas. Ze keken Eline met grote oogjes aan, maar waren niet schuw en kwamen nieuwsgierig op haar af. Eline zag al vrij snel dat de kittens gelukkig niet gewond waren. Ze waren wel snotterig, hadden vieze oogjes en waren aan de magere kant. Gauw naar ons hospitaal om ze een warme plek te geven en ze verder te kunnen onderzoeken. Daar zijn ze geschat op 5 à 6 weken oud. Veel te jong natuurlijk om buiten zonder moeder te overleven.

De kittens hadden enorme honger en dorst. Ze vielen hun bakjes met eten bijna aan! De volgende dag zijn zij naar dierenasiel ’t Julialaantje gebracht waar ze goed worden verzorgd. Als ze groot genoeg zijn, gaat het asiel voor ze op zoek naar een fijn huis.

Beeldmateriaal © Ivar Gieles.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!