Zeehondje gered van druk strand

9 mei 2023

John had zijn nachtdienst op de meldkamer bijna achter de rug, toen hij last minute werd platgebeld op ons centrale nummer. Er lag een jonge, grijze zeehond op het strand in Scheveningen vlakbij Sea Life. Op een zonnige dag is dit absoluut geen goede plek voor een zeehond. 

John vertrok direct vanuit zijn nachtdienst met de strandauto naar Scheveningen. Daar zag hij direct dat er veel mensen en honden om de zeehond heen liepen en te dichtbij kwamen. Dit is gevaarlijk voor dier én mens, want zeehonden kunnen agressief zijn. Het lukte John gelukkig om de zeehond snel te vangen en af te schermen van de mensen en de honden. 

Het zeehondje bleek kerngezond te zijn. Wel leek het alsof hij moe was. Daarom had hij waarschijnlijk lekker willen uitrusten in het zonnetje. Helaas moesten we de zeehond verplaatsten, omdat dit strand te druk was. Het diertje moest uitrusten en dit was niet mogelijk vanwege de drukte. 

In overleg met A Seal Stellendam, onze samenwerkingspartner als het om zeehonden gaat, is de zeehond naar Noordvoort gebracht. Dit is een afgelegen strandreservaat waar weinig mensen komen. John moest dertig minuten over het strand rijden om daar te komen, maar zo kon hij de zeehond wel op een goede en rustige plek vrijlaten.  

Toevallig was er die ochtend nog een zeehond gevonden. Beide zeehonden werden samen vrijgelaten. De ene zeehond kroop gelijk naar de zee toe en de ander bleef nog even liggen op het strand. We hebben de zeehonden de rust kunnen bieden die ze nodig hadden! 

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!