Zeehonden zoeken rust

17 februari 2019

Het is heerlijk weer en we zijn allemaal enorm aan het genieten van de eerste mooie dagen. Het is dan ook heel erg druk op het strand. Helaas is dit voor de zeehonden minder leuk!

We werden gisteren echt overspoeld met telefoontjes over jonge zeehonden op het strand. De dieren lagen gewoon lekker in het zonnetje te rusten. Zeehonden vinden dat namelijk ook fijn.

We zijn naar het strand gegaan. Tientallen mensen en honden stonden rondom de zeehondjes. We hebben mensen gevraagd afstand te houden en ze met rust te laten. Zelfs de politie en Handhaving  waren ter plaatse om de mensen op afstand te houden. We zagen dat de dieren gezond, maar al enorm gestrest waren. Uiteindelijk hebben we de zeehonden maar meegenomen en ze samen met EHBZ (eerste hulp bij zeezoogdieren) Noordwijk naar een rustig stukje strand verhuisd. Daar werden ze weer losgelaten.

Zeehonden en zeker de kleine pups moeten ook rusten. En zij doen dit op het strand of op een zandplaat. Gun ze die rust en gun ze de ruimte. Houd alsjeblieft afstand en lijn je hond even aan.

En mocht je twijfelen over de gezondheid van de zeehond? Neem zelf GEEN actie, maar bel ons direct op 070 3282828…

en weer rust ….. 

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!