Zazou (Poeh) en Loki (Winnie)

14 december 2023

Een knuffel zit er voorlopig nog niet in, mensenhanden zijn erg eng. Maar voor het overige vind ik de vooruitgang van Loki (voorheen Winnie 😊) en Zazou (voorheen Poeh) vrij wonderbaarlijk. De vorige angstige kat die we onder onze hoede namen, had letterlijk een half jaar nodig om de kast uit te komen waarin ze zich had verschanst zodra ze bij ons binnenkwam. Deze twee verstopten zich in een grote la die ze via de achterkant van het ding konden betreden, maar hebben daar slechts een week ‘gewoond’. Loki was de eerste die bleef zitten wanneer we hun kattenkamer binnenkwamen, en zij is ook duidelijk het meest ondernemend: Zazou volgt haar gedrag op gepaste afstand in de tijd.

Intussen rent en vliegt het spul hier rond terwijl ik zit te typen. Ze vinden het nu totaal normaal dat ik hier ben en mijn eigen ding doe, of hun bak schep, of de troep opruim die ze o zo graag maken. ‘s Avonds spelen ze met ons en de hengel die we voor hun snuiten heen en weer bewegen, overdag spelen ze met elkaar, de gordijnen, de vele speeltjes die hier verdwijnen en toch weer opduiken, en soms spelen ze gewoon met zichzelf. Andere keren liggen ze knus naast elkaar te slapen. Eten, drinken, poepen, piesen: het werkt allemaal. Ik had gehoopt dat ze zouden kiezen voor de houtkorrels in de bak, omdat ze die gewend waren, maar helaas kiezen ze steevast de steentjes. Ik zeg helaas, omdat Loki wild uit de bak springt als ze klaar is en de steentjes overal door de kamer vliegen, ahum.

Onze hond is erg nieuwsgierig naar ze en mag nu vanuit de deuropening naar ze kijken terwijl ze eten. Adan is een rustige hond die duidelijk doorheeft dat dit nieuwe huisgenootjes zijn, die dus gerespecteerd moeten worden. We hebben het idee dat Loki en Zazou hem minder eng vinden dan dat ze ons vinden, ze besteden eigenlijk niet heel veel aandacht aan hem (al werd er in het begin wel via de spleet onder de nog dichte deur naar hem geblazen (zeer indrukwekkend, not, haha)).

Intussen mogen ze op gezette tijden ook iets verder het huis in: de gang op en de slaapkamer in. Loki heeft dit min of meer afgedwongen want die glipte op enig moment gewoon door de deur de gang op. Zazou blijft vooral in het kattenkamertje al staat de deur naar de gang open. Ze is een hele enkele keer op die gang gaan kijken.

We zijn erg blij met de meisjes! Ze maken ons vaak aan het lachen.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!