Zachtmoedige Mask is weer happy (3 jaar)

9 november 2023

  • Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
  • Kinderen: 14+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Mask was een zwerver. Het leven op straat was hard, maar hij redde zich best. Tot hij pijn in zijn mond kreeg en niet meer kon eten. Buurtbewoners hebben ons gebeld en zo kwam hij bij ons terecht.

Auw, mijn tong!

Normaal gesproken denken we, bij een kat die pijn heeft en niet kan eten, meteen aan een slecht gebit. Dat was dus het eerste dat de dierenarts wilde controleren. Het gebit van Mask bleek in orde te zijn… maar hij had wel twee wondjes op zijn tong. Dat is natuurlijk ook heel pijnlijk. We hebben hem pijnstilling gegeven en met een spuitje gevoerd, tot hij zelf begon te eten.

Zachtmoedige jongen

Mask is nu verhuisd naar de losloopkamer. Hij vond eerst alles nog erg spannend en durfde nog niet echt zijn hokje uit. Hij heeft het toen wel een paar keer geprobeerd, maar als hij iets engs hoorde, vloog ‘ie gauw terug zijn veilige hokje in. Gelukkig is dat al weer verleden tijd. Inmiddels loopt ie heerlijk rond, en speelt hij erop los.

En 1 ding vindt hij wel heel fijn: over zijn hoofd gekriebeld worden. Hij gaat daar speciaal voor op zijn rug liggen, en wringt zich in alle mogelijke bochten om maar niets van het gekriebel te hoeven missen. We begrijpen eigenlijk niet hoe deze lieve, zachtmoedige jongen zich ooit heeft kunnen redden op straat. We hebben het hem gevraagd, maar hij wist het zelf eigenlijk ook niet 😉.

Mask zoekt een huisje waar hij in zijn eigen tempo mag wennen aan het leven in huis. Met lieve mensen die in het begin niet al te veel van hem verwachten. Want de eerste dagen vindt hij het vast weer spannend thuis. En die hem natuurlijk elke dag lekker over zijn hoofd willen kriebelen….

Wennen

Mask zal de overgang naar een nieuw huis heel spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Mask is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Mask? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

Mask is ommmm ⤵️⤵️⤵️

 

 

 

   

 

 

Reageer op Zachtmoedige Mask is weer happy (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!