Zachtaardige Zelda houdt van mensen (6 jaar)

21 november 2023

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Er zat al een paar weken een zwarte kat in een opslagloods voor bouw- en houtmateriaal. Ze kon gewoon in- en uitlopen, maar dat deed ze niet. Zelda bleef stil in een hoekje zitten want ze vond het daarbinnen toch net iets te spannend.

Nieuwsgierige dame

Een lekker hapje in een speciale vangkooi kon ze echter niet weerstaan en zo kwam ze bij ons in het hospitaal terecht. Haar vacht had wat kale plekken en haar gebit was er slecht aan toe. We hebben haar eerst even laten bijkomen van de schrik. De afgebroken tanden en kiezen zijn verwijderd en ze kreeg pijnstilling. Zelda, blij dat ze van die nare pijn in haar bekje af was, bleek helemaal geen angstig zwervertje te zijn maar gewoon een lieve, nieuwsgierige dame.

Gezellig tussen de mensen 

Zelda is een bescheiden poes. Ze is niet zo’n vocale kat die onmiddellijk laat weten dat ze er is en aandacht wil. Nee, Zelda gaat rustig haar gangetje en is helemaal blij als er mensen in de kamer zijn. Ze komt er gezellig bij zitten, strijkt een paar keer langs je benen en geeft eens een kopje. En kijkt je dan aan met een blik van verstandhouding. “Leuk he, zo met z’n allen (of met z’n tweetjes). Kun je nog even aaien?”
Zelda gaat graag naar buiten. Een beetje regen of harde wind schrikt haar niet af. Als ze maar wel weer snel naar binnen kan als het te erg wordt.

Wie een lief, tevreden vriendinnetje zoekt, heeft met Zelda een perfecte match.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je Zelda het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om haar in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Zelda mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Sterilisatie

We weten niet of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden mag ze geholpen worden bij onze eigen dierenarts en op onze kosten. Je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar dan kunnen wij de kosten niet vergoeden.

Zelda is ongeveer 6 jaar oud, gevaccineerd en gechipt. 
Wil jij kennismaken met Zelda? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen 

 

 

Reageer op Zachtaardige Zelda houdt van mensen (6 jaar)

Help ons de dieren helpen!