Zachtaardige, superlieve Yenti

 In Asieldier van de maand, Asieldieren

Yenti was in een tuin beland, ze rolde zich uitgeput op en ging in een beschut hoekje even rusten. Ze voelde zich namelijk helemaal niet fijn: ze was heel erg mager en totaal verzwakt. De mensen, die bij de tuin hoorden, zagen haar en hebben haar in een bakje gelokt. Toen gauw het bakje goed afgesloten en ons gebeld. Want Yenti had dringend hulp nodig.

Yent was uitgedroogd. Ze kreeg bij de dierenarts een infuus met vocht en daarna mochten we haar meenemen. Ze leek in een korte tijd enorm te zijn vermagerd. Yenti had namelijk geen idee waar ze, daarbuiten, toch haar eten moest vinden. Want Yenti is gewoon een lieve huispoes en ze was gewend haar volle bakjes eten te krijgen.

Dit meisje vond het allemaal best spannend bij ons, en keek ons bang aan, maar ze deed ons helemaal niets. We mochten haar direct al aanraken en ze liet zich gedwee wegen: amper 3 kilo, maar dat was voornamelijk vel. Vel over been, met een uitstekende ruggengraat: zo zag dit arme meisje eruit.

Een zachte mand, papjes eten en veel TLC, en dan maar hopen dat ze het red. Meerdere keren per dag gingen we bij haar kijken, en Yent sliep en sliep en sliep…… Een aantal dagen was dat haar ritme: eten en slapen. En eten kan ze heel erg goed: ze is zo blij met haar volle bakjes, ze eet alles tevreden op.

Toen we haar hartje onderzochten klopte dat zo verschrikkelijk snel, dat we eerst bang waren voor een aandoening. Maar een volgend onderzoek liet alleen een licht hartruisje horen. Yenti is gewoon een beetje een onzeker tuttebolletje en vond die onderzoekjes enorm spannend. Gelukkig liet haar bloedonderzoek geen afwijkingen zien.

Yent is een hele vriendelijke poes, ze houdt van fijn knuffelen, gezelligheid en lekker tutten. Ze werd geplaatst en haar baasjes waren helemaal stapelgek op haar. Ze kroop dan ook vaak lekker op bed om gezellig samen te slapen. Spelen met haar muisje vond ze ook leuk. Maar Yenti wilde, ineens na 3 maanden, naar buiten en sprong zowat tegen de muren. Ze liep heel klaaglijk te miauwen en was enorm onrustig. Onderzoek bij de dierenarts liet geen bijzonderheden zien. Het was dus toch een drang naar buiten. Haar baasjes hebben, tot hun grote verdriet, maar wel in het belang van Yenti, besloten haar een nieuw thuis met tuin te gunnen. Ze is teruggekomen en nu zoeken we een nieuw huisje voor haar, met tuin.

Yent heeft een beetje last van arthrose, ze is ook al niet meer zo piep. Springen gaat dan ook niet zo heel erg makkelijk. En ach, Yenti zelf vindt dat ook niet meer zo nodig ook… Maar lekker buiten in een tuintje snuffelen, dat lijkt haar gewoon nog heerlijk. Ze heeft een klein hartruisje.

Yenti is geschat op 14 jaar, ze is ingeënt en gechipt. We vermoeden dat ze is gesteriliseerd, maar mocht ze nog krols worden, mag ze bij ons worden geholpen. Yenti zoekt dus een nieuw thuis met tuin.

Wie wil deze oudere dame nog een paar liefdevolle jaren geven? Wie wil, samen met haar, fijn genieten van het zonnetje? Wie vindt het heerlijk om, elke dag, dikke knuffels van deze lieverd te ontvangen? Bel ons dan op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

Kinderen vanaf 7 jaar, want anders is het te druk voor haar. Andere katten is geen match.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS YENTI HELPEN!

Recent Posts