Zachtaardige rustige Franc zoekt gezelligheid
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Zachtaardige rustige Franc zoekt gezelligheid

Zachtaardige rustige Franc zoekt gezelligheid

8 januari 2022

Update: Voor Franc hebben we meerdere reacties ontvangen. We denken dat hier een match tussen zit, dus reageren is niet meer mogelijk. Hij is nu ook heel even uit de plaatsing ivm een geïrriteerd oog.

* Andere katten: nee
* Honden: nee
* Kinderen: 6+
* Huis met tuin of appartement met catproof balkon
-> mensen die veel thuis zijn
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

Een bekende zwerfkat verzorgster bracht kater Franc naar het hospitaal. Franc liep al een tijdje in de buurt en navraag leverde niets op. Niemand kende dit rooie ventje en hij was helaas niet gechipt. Hij was al vrij mager en zijn rechteroog hield hij half gesloten. Maar hij was wel sociaal. Franc bleek gewoon een lieve huiskat.

Kleiner oogje

Zijn oog leek ontstoken. We zijn met een kuurtje ontstekingsremmende oogdruppels gestart, maar dat gaf geen verbetering. Franc heeft een heel klein beetje last van entropion. Dat betekent dat de wimpers van zijn oog tegen de oogbal schuren. Dat kan heel pijnlijk zijn en een ontstoken oog veroorzaken. Maar bij Franc was het zo minimaal, dat dit volgens de artsen niet de oorzaak kon zijn. Wel zagen ze dat zijn oogleden “gap” 1/2 cm korter is als normaal. Waarschijnlijk is daarom zijn oogje iets kleiner en zal altijd kleiner blijven.Hij is geopereerd en heeft een ooglid correctie gehad. Je moet een beetje in de gaten houden hoe zijn oog zich ontwikkelt.

Knuffelen en lekker eten

Deze knappe kater is een rustige lieve jongen. Hij wil het liefst lekker liggen, al dat drukke gedoe hoeft van hem niet zo. Als je lekker zijn wangetjes kriebelt en op ooghoogte zit, wil hij nog wel eens zijn kopje tegen jouw voorhoofd leggen. Lekker knuffelen met mensen: daar geniet hij van. Hij houdt ook van goed eten, maar is een beetje kieskeurig. Deze lieverd weet precies wat hij wel of niet lekker vindt. Je kan een beetje experimenteren met diverse smaakjes, want hij mag meer eten. Franc is nog steeds aan de magere kant, dus verwen hem maar lekker thuis.

Gezelligheidsdier

Franc is een zachtaardige bescheiden kat. Franc laat zich heel makkelijk oppakken en hanteren. Hij is heel lief en zit graag op schoot. Franc houdt ervan om lekker bij je in de buurt te zijn. Dit lieve katertje is van het type gezelligheidsdier, dat ’s avonds naast je op de bank zit te doezelen terwijl je tv kijkt of een krantje leest. Daar kijkt Franc zo naar uit: naar de warmte en gezelligheid van een eigen thuis.

– Arme lieve Franc kwam terug bij ons na plaatsing, omdat de poes des huizes niet met katten samen wil wonen.

Franc is ongeveer 2 jaar jong, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Franc? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Dasha Munnik

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Zachtaardige rustige Franc zoekt gezelligheid

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.