Zachtaardige pyrrhura Katia

29 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Katia is gevonden in Rotterdam en afgegeven bij De Wulp. Wij hebben haar vervolgens verwelkomd in onze opvang. Katia is een heel lief, rustig vogeltje. Ze is helaas gekortwiekt. Katia wil graag vliegen, maar dat gaat natuurlijk niet goed. We hopen dat de veren weer terug groeien na de grote rui. Katia wil graag aandacht. Ze komt altijd naar voren wanneer de verzorgers in de vogelkamer zijn en maakt dan heel zachte geluidjes. Eten is haar hobby, zaadjes pikken, en allerlei lekkers zoeken in het bakje met groente en fruit. Wat ze niet lekker vindt, smijt ze meedogenloos op de grond. Katia is niet handtam, maar vindt mensen niet eng.

Deze zachtaardige lieverd zoekt een warm thuis, waar al één of meerdere pyrrhura’s wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Katia draagt geen ring, zodat we de leeftijd niet weten. Het geslacht is ons ook onbekend.

Heb je in interesse in onze Katia? Vul dan het formulier in onderaan aan deze pagina.

Algemene informatie

Pyrrhura’s zijn prachtige, zeer intelligente vogels. En dit betekent dat ze een hoop aandacht en dus veel van je vrije uurtjes vragen, want zij willen jouw persoonlijke aandacht en liefde. Zonder genoeg aandacht, afleiding en bewegingsvrijheid kunnen gedragsproblemen opspelen. En dit wil je uiteraard voorkomen. Ze hebben energie voor 10! Praten is niet hun sterkste kant, maar leren kunnen ze als de beste.

De Pyrrhura komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en telt 24 ondersoorten. Een tamme of gekweekte Pyrrhura verschilt nog steeds niet zoveel van zijn wilde soort. Pyrrhura’s leven in de natuur in groepen en hebben dus minimaal 1 soortgenootje nodig. Want alleen zijn is geen natuurlijk gedrag voor deze vogels.

De basisvoeding van Pyrrhura’s bestaat uit zaden, fruit, groente, ongebrande nootjes, kiemzaad. Ze eten zeer gevarieerd.

Met goede verzorging kan een Pyrrhura wel 20 tot 25 jaar worden. De keuze om een Pyrrhura als huisgenoot te nemen, moet dan ook niet licht genomen worden! Zij worden onderdeel van uw leven.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!