Zachtaardige Pula

5 mei 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Lieve Pula werd buiten opgejaagd door de kraaien. Gelukkig was iemand die het zag en konden ze Pula veilig afgeven bij Vogelopvang de Wulp. Alleen vangen ze daar alleen wilde vogels op, dus mocht dit knappe agapornisje met ons mee naar het hospitaal.

Pula is een vogel die “de kat uit de boom” kijkt. Er wordt altijd rustig geobserveerd en bekeken wat je aan het doen bent. Het is dat je weet dat hij er zit, anders zou je soms zó over hem heen kijken. Pula is een prachtige verschijning met zijn heldere oranje kop en groene lijfje.

We zoeken voor Pula een fijn nieuw thuis waar 1 of meerdere agaporniden wonen. Een huis waar heel veel speelgoed is en waar lekker veel ruimte is. Pula’s geslacht en leeftijd is ons onbekend. Pula is niet handtam, maar met een rustige opbouw denken wij dat je zijn vertrouwen wel kunt winnen.

Heb jij interesse in Pula? Vul dan het contactformulier in onderaan de pagina.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!