Yep en Demi houden van elkaar
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Yep en Demi houden van elkaar

Yep en Demi houden van elkaar

10 juli 2021

 • Andere katten: geen andere katten, we plaatsen ze alleen sámen
 • Honden: nee
 • Kinderen: nee
 • Huis met tuin of appartement met catproof balkon
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Yep en Demi werden in 2016 bij ons geadopteerd en woonden al 5 jaar naar volle tevredenheid bij hun baasjes. Maar toen er een baby werd geboren, raakten ze beiden enorm van slag. Hun lieve baasjes hebben van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten. De kattenkinders werden zelfs zó gestrest dat ze tikjes gingen uitdelen, ook richting de baby. Met een loodzwaar hart en heel veel verdriet hebben ze de katjes naar het hospitaal teruggebracht. Want ze verdienen een huisje, waar ze gelukkig zijn.

De baasjes hebben zelf beschreven hoe hun karaktertjes thuis zijn:

”Yep is een fan van kroelen en kan vaak niet stoppen. Hij vindt het heerlijk in de zon te leggen en naar buiten te kijken. Deze kater vindt kinderen eng en kan ook uithalen, als een kind iets onverwachts en snel doet. Yep houdt van slapen, maar is ook wel over te halen om te spelen met een bal of laserlicht.

Demi is een wat angstigere poes, maar kan ook heerlijk naast je liggen op de bank. Ze vindt het spannend als er onverwachtse dingen gebeuren en zal dan weglopen naar een andere ruimte. Dit dametje is gek op propjes papier en een laserlicht. Maar ze houdt er niet van om opgetild te worden en vooral niet in een reismand.

Beide zijn gek op natvoer. Ze liggen graag naast je op de bank. Voor visite waren ze steeds minder bang en kwamen zelfs soms even kijken in de woonkamer. Naar buiten zijn ze nog niet helemaal gewend, maar ze vonden het wel heel erg leuk. Ik hoop dat ze een nieuw huisje krijgen (zonder kleine kinderen), want ze verdienen dit. Yep en Demi zijn voor volwassenen heel lief. Wij missen ze enorm, maar weten dat dit niet anders meer kon.’’

Klimwand

In de opvang is Demi inderdaad wat banger dan Yep. Kater Yep beschermt haar ook, heel lief om te zien hoe gehecht die twee aan elkaar zijn. Ze lopen inmiddels lekker los en genieten daarvan. Het holletje op de klimwand is favoriet. Daar kan niemand ons lekker pakken! En als we daar gaan liggen hoeven we lekker niet in het hok. Dat hebben die deugnietjes al feilloos door,

Twee schatjes

Yep laat zich lekker aaien. Hij komt al snel aangetrippeld en geeft kopjes en Yeppie kroelt graag. Maar als hij denkt dat je hem in het hokje wilt plaatsen, dan rent ‘ie weg en kan je een tik krijgen. Niet hard hoor, maar meer zo van: nee ga weg jij…. Demi is een dame die aandacht wil, maar close contact in eerste instantie even afhoudt. Maar als ze eenmaal snapt dat je lief bent, komt ze al snel los en geeft ze kopjes.

Demi mist haar staart door een ongeluk. Haar staart was al als kitten geamputeerd en ze heeft er geen last van. Yep heeft wat last van een kiesje, daar is op dit moment geen behandeling voor nodig, maar op termijn waarschijnlijk wel. Yep heeft een hartruisje (3/6).

Demi is ongeveer 6 jaar en Yep is ongeveer 9 jaar. Ze zijn gecastreerd/ gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

We zoeken nu een rustig huisje voor met z’n tweetjes. Wil jij kennismaken met Yep en Demi? Vul onderstaand formulier in, of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

 

Kater Yep kan heerlijke koppies trekken én geven 🥰

Poes Demi is een schoonheidje

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Yep en Demi houden van elkaar

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.