Wolfspin tussen de bananen

7 september 2021

Zo nu en dan reist er een insect of geleedpotige mee vanuit het buitenland naar Nederland. Meestal is dit geen ramp, maar als het een grote, harige spin is, vinden mensen het vaak minder leuk. Zo ook de medewerkers van een Albert Heijn in Zoetermeer.

Zij vonden een wolfspin tussen de bananen die in één van de dozen was meegelift. Vermoedelijk komt de spin uit Costa Rica, maar het is altijd mogelijk dat hij onderweg ergens is ingestapt op de bananenexpress. Het was de medewerkers van de Albert Heijn wel gelukt om het beestje te vangen in een bakje. Want een hele supermarkt afzoeken naar een spin is natuurlijk een mission impossible!

Wolfspinnen kunnen qua lichaam ongeveer 0,4 tot wel 4 cm worden. Dit klinkt niet zo heel groot maar als je zijn harige pootjes erbij optelt, wil je hem niet graag over je arm zien rennen! Wolfspinnen komen wereldwijd voor en vallen onder de noemer giftig. Ze kunnen een pijnlijke beet achterlaten. Gelukkig zijn de kaken van de meeste spinnen niet groot genoeg om door de menselijke huid heen te dringen.

De spin is meegenomen door chauffeur Hugo. Hij heeft hem naar Reptielenzoo Serpo gebracht. De bananen in de supermarkt zijn dus weer veilig voor gebruik.

Foto’s: Agnes Ludwig 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!