Willy is superspeels en de leukste thuis (3 jr.)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Willy is superspeels en de leukste thuis (3 jr.)

Willy is superspeels en de leukste thuis (3 jr.)

27 oktober 2022

 • Kan met andere katten: nee
 • Kinderen: 16+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Willy leefde op straat. Hij is min of meer bij toeval gevangen, met een vangkooi. Een vangkooi is een speciale kooi waarmee we zwerfkatten met wat voer kunnen lokken. Als de kat eenmaal de kooi is ingelopen valt de deur dicht. Zo kunnen we zwerfkatten de medische behandeling geven die ze nodig hebben. De kooi was eigenlijk neergezet voor een andere kat, maar dit bleek een geluk bij een ongeluk. Willy bleek namelijk mager, hij was wat uitgedroogd en zijn vacht was er slecht aan toe. We hebben hem meegenomen om hem te laten herstellen. Willy was eerst erg boos, maar hij leek ook wel nieuwsgierig naar mensen.

Een lief en onzeker mannneke

Inmiddels is Willy helemaal opgeknapt en ziet zijn mooie witte vacht er weer netjes uit. Willy is een lieverd, maar hij vertrouwt het nog steeds niet helemaal. Logisch ook na al die onderzoekjes bij ons. Willy weet niet wat je van hem wilt en wil dan ook eerst rustig wennen aan nieuwe mensen. Handen vindt hij nog wat engig. Hij geeft dan ook vaak een tik, zonder nagels hoor. Gewoon meer van: weg jij! Je kan dat aaien rustig opbouwen. Thuis in alle rust en met elke dag dezelfde mensen die lief zijn en hem geen kwaad doen zal dat allemaal veel makkelijk gaan. Ook wil hij eerst, zoals eerder gezegd, je goed leren kennen.

Superspeels

Willy is superspeels. Inmiddels heeft hij alle spelletjes ontdekt in de losloopkamer, en echt werkelijk álles vindt deze jonge vent geinig. Hij is helemaal verzot op spelen met de hengel, en we zijn ervan overtuigd dat samen spelen de sleutel is naar zijn hart. Dan gaat hij jou ook helemaal leuk vinden en als je hem daarna nog wat lekkers geeft, denken we dat je vast op termijn een lekker kopje mag verwachten.

Wenperiode

Willy heeft dus een beetje tijd nodig voor hij je helemaal vertrouwt. Maar dat gaat hij zeker doen, want hij heeft een lief karakter. Geef hem de tijd en laat het initiatief bij hem. Zo krijgt hij vertrouwen en voelt hij dat hij de controle heeft. Wij denken dat hij dan een gezellige huiskat wordt. Laat hem eerst in een kleine kamer wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor iedere kat best spannend. Je kan hem het beste even in alle rust laten bijkomen van de verhuizing. Ga regelmatig bij hem zitten en praat tegen hem, met lekkere hapjes. Zo gaat hij jouw geur en aanwezigheid associëren met veilig en goed en voornamelijk met wat lekkers…

Willy is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gechipt en gevaccineerd.

Wil je kennis maken met Willy? Vul dan onderstaand contactformulier is.

Fotografie © Dasha Munnik en Simone Janssen

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Willy is superspeels en de leukste thuis (3 jr.)