Willy is lief, maar nog een beetje onzeker (3 jr.)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Willy is lief, maar nog een beetje onzeker (3 jr.)

Willy is lief, maar nog een beetje onzeker (3 jr.)

27 oktober 2022

 • Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
 • Kinderen: nee
 • Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Willy leefde op straat. Hij is min of meer bij toeval gevangen, met een vangkooi. Een vangkooi is een speciale kooi waarmee we zwerfkatten met wat voer kunnen lokken. Als de kat eenmaal de kooi is ingelopen valt de deur dicht. Zo kunnen we zwerfkatten de medische behandeling geven die ze nodig hebben. De kooi was eigenlijk neergezet voor een andere kat. Willy bleek mager, hij was wat uitgedroogd en zijn vacht was er slecht aan toe. We hebben hem meegenomen om hem te laten herstellen. Willy was eerst erg boos, maar hij leek ook wel nieuwsgierig naar mensen.

Wennen aan mensen
We hebben Willy uit de zwerfkattenruimte gehaald en opgenomen in de quarantaine afdeling, in de hoop dat hij zou bijdraaien en zijn lieve kant zou laten zien. Nou, hij draaide echt niet als een blad aan de boom om. Hij kon af en toe behoorlijk boos reageren. Wat wil je ook als je een buitenleven zonder al te veel mensen gewend bent en ineens zit je binnen met mensen die steeds wat van je willen. Willy werd daar een beetje onzeker van en sloeg naar ons als hij al dat gedoe niet zag zitten. Hij mepte hard, maar zonder nagels!

Lief en onzeker
Inmiddels is Willy helemaal opgeknapt en ziet zijn mooie witte vacht er steeds beter uit. Willy is een lieverd, maar hij vertrouwt het nog steeds niet helemaal. Hij wil eerst rustig wennen aan de mensen die hem verzorgen. Als je hem kalm benadert, geen onverwachte bewegingen maakt en tegen hem blijft praten kan hij gezelschap zeker wel waarderen. Af en toe wil hij ook wel een rondje door de kamer wandelen en eens kijken waar de andere katten in de kamer zich zoal mee bezig houden – zo lang ze maar in hun eigen hok zitten. Inmiddels heeft hi jook al de spelletjes ontdekt in de kamer, en dat vindt deze jonge vent toch wel heel erg geinig.

Beetje tijd nodig
Willy heeft een beetje tijd nodig voor hij zich toevertrouwt aan mensen. Maar dat gaat hij zeker doen, want hij heeft een lief karakter. Geef hem de tijd en laat het initiatief bij hem. Wij denken dat hij een gezellige huiskat wordt. Laat hem eerst in een kleine kamer wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor iedere kat best spannend. Je kan hem het beste even in alle rust laten bijkomen van de verhuizing. Ga regelmatig bij hem zitten en praat tegen hem, met lekkere hapjes. Zo gaat hij jouw geur en aanwezigheid associëren met veilig en goed en voornamelijk met wat lekkers…

Willy is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gechipt en gevaccineerd.

Wil je kennis maken met Willy? Vul dan onderstaand contactformulier is.

Fotografie © Dasha Munnik

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Willy is lief, maar nog een beetje onzeker (3 jr.)