GERESERVEERD Willem is kampioen kopjes geven (5 jr.)

17 september 2023

• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee, hij eet IAMS

Willem kwam bij ons terecht omdat hij wat mank liep, hij had ook een litteken op zijn rug. Dit komt van een oude verwonding die inmiddels is genezen.

Atrose
Willem heeft last van lichte artrose, waardoor hij een beetje mank loopt met zijn linker voorpoot. Hij heeft hier nu geen last van en kan gewoon alles: lopen, springen… Maar zijn eigenaar zal in de gaten moeten houden of hij er in de toekomst last van gaat krijgen. Hij kan zo af en toe, bij vlagen, meer last krijgen en ondersteund moeten worden met een beetje pijnstilling. Dat uiteraard in overleg met jouw dierenarts.

Hoektanden
Zijn gebit is niet zo goed. Zijn rechter boven hoektand is afgebroken, en in de andere hoektanden zitten breukjes. Zijn boven hoektanden moeten op termijn zeer waarschijnlijk wel worden verwijderd, maar dat heeft nu niet zo veel haast. Als hij binnen een half jaar last krijgt dan mag dit nog via ons behandeld worden. Het kan ook zijn dat hij er helemaal geen last van gaat krijgen en dat jouw dierenarts besluit het erbij te laten.

Hobby: kopjes geven
Willem is een hele gezellige en geweldige kerel. Zijn grootste hobby: kopjes geven! Hij doet dat vol overgave en neemt dan het liefst eerst even een aanloopje om optimaal effect te bereiken 😀. En dan is het aaien geblazen, want daar is deze jongen ook dol op. Daarnaast staat lekker eten ook hoog op zijn lijstje met leuke dingen. Hij is gewoon een vrolijke kerel die het leven van de zonnige kant ziet. Hij heeft ook een eigen willetje, dus als hij het ergens echt niet mee eens is laat hij dat ook wel weten.

Vind jij het, net als wij, ook fijn om lekker veel kopjes (zeg maar gerust kopstoten) te krijgen? Kom dan gauw een keer langs bij Willem, hij regelt het voor je!

Wennen
Willem zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als Willempie helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Willem is ongeveer 5 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Willem? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Clara Mazel

 

Reageer op GERESERVEERD Willem is kampioen kopjes geven (5 jr.)

Help ons de dieren helpen!