What’s up doc? Meet Bugs Bunny..

29 maart 2021

Het is Pasen!!! En met Pasen brengen wij graag goed nieuws! De knapperd op de foto’s is Bugs… onze Bugs Bunny! Bugs is gevonden in een park in Zoetermeer. Hoe hij daar terecht is gekomen zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar dat hij een probleem had was direct duidelijk. Bugs zijn pootje stond in een vreemde stand en hij kon zijn poot niet gebruiken. Onze dierenartsen zijn direct met een behandelplan gestart. Bugs zijn achterpootje leek verlamd, maar toch bleek hij er iets van gevoel in te hebben.

Na deze constatering zijn we met medicatie gestart. De keuze om een pootje te amputeren nemen namelijk niet zomaar. Zolang er hoop is, doen wij er alles aan om het pootje te redden. Helaas kwam er geen verbetering in het gebruik van Bugs zijn pootje. En lekker makkelijk hopsen en springen doe je niet met een poot die de verkeerde kant op staat. Er zat nog maar één ding op, het pootje moest toch worden geamputeerd.

Gelukkig is de operatie bij het Diergeneeskundig Specialisten Centrum in Den Haag heel goed gegaan. En een pootje meer of minder: “Heel eerlijk? Ik geef d’r niet om!” denkt Bugs. Hij springt vrolijk door zijn hokje. Hij moet natuurlijk wel rust houden na zo een operatie. Toch heeft onze Bugsy alweer even lekker rondgehuppeld door zijn kamer. Wel met één blote bil, maar die haartjes groeien wel weer aan. 😉

Hierboven is Bugs zijn verlamde achterpootje goed te zien

Na Bugs zijn pootamputatie

Hier hupt Bugs alweer vrolijk rond

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!