Kitten Wesley: lekker boefie
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Kitten Wesley: lekker boefie

Kitten Wesley: lekker boefie

19 november 2021

* Andere katten: ja, we plaatsen Wesley alleen met of bij een andere kat
* Kinderen: 6+
* Huis met katveilige tuin of appartement met catproof balkon (geheel afgesloten met gaas)
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

De meldkamer kreeg bericht over een klein kitten langs de straat dat er slecht aan toe was. Terwijl de ambulance snel Wesley ging ophalen, werd in het hospitaal alvast een couveuse klaargemaakt. Koud, uitgedroogd, snotziek en met ernstig ondergewicht werd Wesley binnengebracht. Hij werd onderzocht en gewogen en toen hup de couveuse in, opwarmen. Wat was hij er miserabel aan toe: véél te klein en zijn oogjes en neusje zaten dichtgeplakt. Eén ding gaf ons wel hoop: zodra er een bakje eten voor hem stond, dook hij er ondersteboven in!

Wéér een snotkitten

Zo’n klein hummeltje: ca. vier weken oud maar hij woog amper 270 gram. In de couveuse kroop hij in een mini kartonnen doosje en sliep een gat in de dag. Wesley arriveerde vlak ná de bekende rode vier kittens die ook niesziek waren. Zij zaten in een andere kattenkamer en kregen óók intensieve zorg, terwijl ze vochten voor hun leventjes.Op de leeftijd van Wesley is een kitten heel kwetsbaar voor niesziekte. Vanaf de leeftijd van ca. 8 weken kunnen kittens hiertegen worden ingeënt. Het is belangrijk om katten ieder jaar opnieuw te laten inenten, dan voorkom je heel eenvoudig dit soort ellende! Wesley heeft een week in de couveuse gelegen. Toen had hij gelukkig het ergste gehad, en mocht hij naar een normaal hok.

Stouterd

Hij krabbelde op en groeide goed. De niesziekte kwam nog wel een keer terug en één oogje raakte opnieuw ontstoken, zodat hij een tweede kuurtje antibiotica, oogzalf en neusdruppels nodig had. Maar hij is er goed bovenop gekomen. In de tussentijd was al snel duidelijk dat onze Wesley een ondeugend boefie is. Hij is energiek, speels en een echte leuke stouterd. Zijn kamergenootje Thunder, het volgende nieszieke kitten dat zich aandiende, heeft heel wat moeten verduren van Wesley die voortdurend bovenop hem sprong, gekke stunts uithaalde en onvermoeibaar rond stuiterde. Geef hem een pingpongballetje en Wesley is sneller dan zijn voetballende naamgenoot!

Nu naar huis

Wesley is nu helemaal klaar voor een fijn huisje. Zoals elk kitten heeft hij vooral speelgoed, aandacht en liefde op zijn verlanglijstje staan. Hij is een klein ongeleid projectieltje, dus het is wel belangrijk te zorgen dat het huis veilig is voor hem, zodat hij zich niet in de nesten werkt. Een appartement met balkon kan, als dat balkon helemaal veilig catproof is.

We plaatsen Wesley alleen samen met of bij een andere kat die ook graag een speelvriendje wil, zodat ze samen kunnen ravotten. Verder is het belangrijk in de gaten te houden dat zijn weerstand goed op peil blijft.

Informatie

Wesley is geboren half augustus 2021, gevaccineerd en gechipt.

Castratie/sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten helpen. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Wesley t.z.t. tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wil jij kennismaken met deze boef? Vul het formulier hieronder in en laat alsjeblieft je tel. nr. achter.

Fotografie © Clara Mazèl

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Kitten Wesley: lekker boefie

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.