Weggelopen hondje veroorzaakt verkeerschaos

10 mei 2023

Op een drukke maandagmiddag kreeg onze meldkamer verschillende spoedmeldingen over een loslopend hondje op een drukke weg voor Madurodam. Drie dappere voorbijgangers kwamen direct in actie! 

Met de ambulance achter een loslopend hondje aanrijden is een risico. In sommige gevallen is het hondje nergens meer te bekennen en soms raakt een dier tijdens een achtervolging nog meer in paniek. Hier zijn we dus altijd voorzichtig mee.

Gelukkig waren er drie dappere voorbijgangers die het verkeer stop hebben weten te zetten door hun auto’s overdwars op de weg te zetten. Een taxichauffeur is uit zijn auto gesprongen en heeft met gevaar voor eigen leven het hondje kunnen vangen.

Jack Russel teefje Jackie was geschrokken en weggelopen bij het wandelen. Tot overmaat van ramp zat Jackies eigenaresse ver weg in Griekenland en was het hondje bij de oppas. Als hondenoppas is dit natuurlijk één van de ergste dingen die kunnen gebeuren. Jackie was zo verschrikkelijk geschrokken dat ze haar redder in blinde paniek per ongeluk gebeten heeft. Een vervelende bijkomstigheid. Gelukkig waren er meerdere omstanders en is het wel gelukt Jackie vast te houden.

Ambulancechauffeur Rob is direct ter plaatse gegaan om te kijken of het hondje gechipt was. En gelukkig was dit het geval! Helaas was de eigenaresse in eerste instantie niet bereikbaar omdat ze in het buitenland zat. Jackie is even mee gegaan naar onze basis in afwachting van de eigenaar en gelukkig belde mevrouws zoon al snel bezorgd op dat het hondje vermist was geraakt.

Jackie is op ons hospitaal opgepikt en in middels weer van haar spannende avontuur bijgekomen!


Jackie veilig thuis.

Hond vermist. Wat kan je doen?
– Zorg dat je hond gechipt & goed geregistreerd is.
– Zorg dat je hond een halsband of tuig met penning draagt.
– Bel de dierenambulance & politie uit de regio om een vermissing op te geven.

Hond bij de oppas:
– Voeg het telefoonnummer van de oppas toe aan de halsband door een extra penning, goedkope halsband met opschrift of zelfs een papiertje met doorzichtig tape.  

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!