Wasabi, lieve speelse poes
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Wasabi, lieve speelse poes

Wasabi, lieve speelse poes

4 oktober 2021

 • Andere katten: nee
 • Honden: nee
 • Kinderen: nee
 • Rustig huis met tuin
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Wasabi is een eigenwijze en speelse poes. Ze was aangereden op straat en bleek een dubbel gebroken achterpoot te hebben. Mooie Wasabi moest lange tijd revalideren na de operatie. Dat viel niet mee, zo lang rust houden. Maar nu voelt ze zich weer goed en is klaar voor een nieuwe start!

Dubbel gebroken dijbeen

Haar dijbeen was op twee plaatsen gebroken. Arme Wasabi! Gelukkig kennen we een heel goede chirurg. Hij heeft die dubbele breuk uitstekend gezet. Pijnstilling, tijd en rust moesten de rest doen… Wasabi begon voorzichtig haar poot te belasten en ze ging vooruit. Intussen merkten de verzorgers al wel, dat deze poes lief en aanhankelijk is voor mensen, maar niet gecharmeerd van haar katten-kamergenootjes. Die bezorgen haar onrust.

Als ze andere katten ziet, laat ze zich van haar nukkige kant zien. Wasabi kan haar naam dan eer aandoen. Ze kan dan wat blazen, of een tikje geven. Maar in een rustig huis komt het wel goed met haar. Want als alles rustig is en veilig, komt er een hele grote speelse lieverd tevoorschijn, die kopjes geeft en aandacht zoekt.

Van overprikkeld naar blij en speels

Tijdens haar revalidatie was ze soms overprikkeld door te veel drukte in de kattenkamer, tussen de andere patiëntjes. En ze had natuurlijk last van haar poot. Ze voelde zich gewoon niet goed. We hebben ook veel van haar gevergd: ze moest meerdere keren terug naar de chirurg voor controle, en lange tijd hokrust houden. Terwijl dit meisje zó graag lekker rondloopt, buiten komt en graag speelt! Logisch dat ze het ziekenhuis graag wil verlaten!

Nu Wasabi zich beter voelt en nu ze een kamer voor zich alleen heeft, hoe meer we merken dat ze gelukkig wordt van aandacht… En van kopjes geven en aaien.. Ze loopt van de één naar de ander en geeft iedereen vrolijke kopjes. Ze wil ook lekker op schoot zitten. Wat is dit meisje blij dat ze nu een kamer voor zich alleen heeft en dat haar poot weer helemaal genezen is.

We zien haar transformeren in een spontane, aanhankelijke en speelse Wasabi. Kopjes geven, speelgoedjes vangen, door de kattentunnel rennen, ze vindt het allemaal prachtig. De stress van de afgelopen maanden ebt eindelijk weg, en er komt blijheid voor in de plaats. Wasabi wordt een leuke, gezellige en speelse poes.

Opbloeien

We plaatsen haar dan ook als enig kat. Want zeg nu zelf: na zo’n nare aanrijding en zo lang moeten herstellen van een gecompliceerde beenbreuk… dan wil je toch gewoon de onverdeelde aandacht?

Deze dame weet precies wat ze wil, en wat ze niet wil. En ze geeft haar grenzen netjes aan. Je moet haar kunnen ‘lezen’ en dat respecteren. Op straat heeft ze veel meegemaakt, dan bij ons dat medische gedoe…. Ze is er wel een beetje klaar mee en dat snappen wij maar al te goed. Wasabi wil weg! Wég en ook een fijn thuis vinden bij lieve mensen.

We zoeken dus een liefdevolle veilige omgeving waar ze mag opbloeien bij mensen die haar ruimte geven en haar het tempo van kennismaken laten bepalen. Mensen die haar een klein beetje tijd geven om erachter te komen dat het thuis fijn is en dat ze haar mensen kan vertrouwen. Dan wordt ze vast je grootste vriendinnetje.

Wenperiode

We raden aan om Wasabi eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag haar bezoeken, lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Met lekkere hapjes. En als ze snapt dat alles veilig is, dan langzaam uitbreiden. Dat kamertje daarna altijd openlaten, want dan heeft zij een veilige plek, waar ze zonodig naar terug kan rennen. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, gaat ze zich misschien verstoppen, en dan duurt de wenperiode erg lang.

Wasabi is ongeveer 4 jaar, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt

Wil jij kennismaken met Wasabi? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Fotografie © Clara Mazèl & Eline Looman

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Wasabi, lieve speelse poes

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.