Wasabi: aangenaam pittige dame
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Wasabi: aangenaam pittige dame

Wasabi: aangenaam pittige dame

23 september 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: nee
 • Huis met tuin, of stal of boerderij
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Wasabi is een eigenwijze poes. Ze was aangereden op straat en toen we haar hadden opgehaald, bleek ze een dubbel gebroken achterpoot te hebben. Omdat ze niet was gechipt, hebben we haar eigenaar niet kunnen opsporen, en ondanks ons bericht op Amivedi (de website voor vermiste en gezochte huisdieren) heeft de eigenaar heeft zich ook niet gemeld. Mooie Wasabi heeft een lang traject doorstaan om te herstellen van de operatie aan haar achterpoot. Ze heeft een pittig karakter en het valt dan ook niet mee voor haar, die revalidatie in ons hospitaal. Maar nu is ze klaar voor een nieuwe start!

Dubbel gebroken dijbeen

Uit onderzoek bleek dat haar dijbeen op twee plaatsen was gebroken. Arme Wasabi! Gelukkig kennen we een heel goede chirurg. Hij heeft die dubbele breuk uitstekend gezet. Pijnstilling, tijd en rust moesten de rest doen…. Het herstel kostte tijd maar verliep goed. Wasabi begon voorzichtig haar poot te belasten en ze ging vooruit. Intussen merkte de verzorgers al wel, dat deze poes heel lief en aanhankelijk is voor mensen, maar niet zo gecharmeerd van haar katten-kamergenootjes. Die bezorgen haar onrust. Als ze andere katten hoort of ziet, laat ze zich van haar nukkige kant zien. Dan is ’t grommen.

Overprikkeld

Wasabi doet haar naam eer aan: ze is pittig, maar wel op een aangename manier. Ze houdt best wel van mensen, maar niet van katten. Het is haar een beetje te druk bij ons. En tja, áls je even je pittige kant kwijt moet en er is dan toevallig een mensenhand in de buurt…. dan geef je dáár maar een pets tegen. We hebben ook wel veel van haar gevergd: ze moest meerdere keren terug naar de chirurg voor controle, dus al met al heeft ze een langdurige hersteltijd nodig gehad. Logisch dat je dan het ziekenhuis graag wilt verlaten! Hoe beter Wasabi zich voelt en hoe meer ze loskomt, hoe meer we merken dat ze echt wel gelukkig wordt van aandacht en knuffels.

Kennismaken heeft tijd nodig

Maar ze heeft tijd nodig, vertrouwt niet zomaar mensen, en vertrouwt de andere katten zeker voor geen dubbeltje. Zou dat komen door oude ervaringen of door haar aard? Of door de omgeving in ons hospitaal, die haar misschien geen veilig ‘thuisgevoel’ geeft…? We vermoeden dat het komt door de vele katten hier. We plaatsen haar dan ook als enig kat. Dan krijgt de lieve kant van haar persoonlijkheid alle ruimte om zich te ontwikkelen, en hoeft ze niet ‘in de verdediging’ te gaan. Want zeg nu zelf: na zo’n nare aanrijding en zo lang moeten herstellen van een gecompliceerde beenbreuk… dan wil je toch gewoon de onverdeelde aandacht?

Als je kennis met haar komt maken, zal ze niet direct het achterste van haar tong laten zien. Ze kan ook weg deinzen of een tik uitdelen. Wasabi heeft veel meegemaakt bij ons, en wil geen behandelingen meer. Ze neemt daardoor het zekere voor het onzekere, want wellicht kom jij haar gewoon prikken. Of terug haar hokje in stoppen. Daarom staat ze niet direct te springen bij nieuwe mensen. Maar thuis komt ze vast tot rust en zal ze haar lieve kant meer laten zien. Je moet er even ‘doorheen’ kijken. We zoeken dus een liefdevolle veilige omgeving waar ze mag opbloeien bij iemand die rustig haar vertrouwen wint.

We zoeken voor haar dan ook een rustig huis, met mensen die een portie geduld hebben. Die haar alle ruimte geven en haar het tempo van kennismaken laten bepalen. Mensen die haar de tijd geven om weer te leren vertrouwen. Op straat heeft ze veel meegemaakt, dan bij ons dat gedoe…. Dus ze moet weer leren dat mensen echt wel lief zijn. Ze laat zich wel aaien hoor, maar allemaal met veel beleid. In een rustig huis en met wat tijd, begrip en liefde komt het vast wel goed met haar.

Wenperiode

We raden aan om Wasabi eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Meerdere keren per dag haar bezoeken, lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Met lekkere hapjes. En als ze snapt dat alles veilig is, dan langzaam uitbreiden. Dat kamertje daarna altijd openlaten, want dan heeft zij een veilige plek, waar ze zonodig naar terug kan rennen. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, gaat ze zich misschien verstoppen, en dan duurt de wenperiode erg lang.

Wasabi is ongeveer 4 jaar, gevaccineerd en gechipt. We weten niet of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden, dan moet ze alsnog gesteriliseerd worden. Sterilisatie is een absolute voorwaarde voor adoptie. Dit mag dan alsnog bij onze eigen dierenarts en op onze kosten gedaan worden.

Wil jij kennismaken met Wasabi? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Fotografie © Inge van der Meer, Clara Mazèl & Eline Looman

Wasabi verstopt zich graag onder haar kleedje ⤵️

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Wasabi: aangenaam pittige dame

Cremeren

Je kunt jouw overleden huisdier - op afspraak - zelf brengen bij een huisdierencrematiorium. Laat je je huisdier liever thuis ophalen, dan kan dat ook. Crematoria komen op afspraak aan huis. Ook kun je ons vragen om het dier door te laten brengen naar het crematorium. Hiervoor geldt dan het huidige ambulancetarief.

Goed afscheid nemen is heel belangrijk en daarom is er bij de crematoria altijd gelegenheid om rustig afscheid te kunnen nemen van jouw overleden huisdier.

 

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.