Wally wil vriendjes worden (5 jaar)

12 april 2024

Dit dier is al geadopteerd!

*  Andere katten: nee
*  Kinderen: 6+
*  Huis met tuin
*  Medicatie: nee
*  Speciaal dieet: nee

Deze mooie rode jongen belandde in ons hospitaal met wonden en korsten aan zijn kop, een snotneus en ontstoken ogen. Als hij zijn kop schudde, vlogen de spetters snot en bloed in het rond. We gingen dus aan de slag met antibiotica, pijnstilling en zalf voor in zijn ogen.

Katerwangen

Wally is nu weer helemaal beter. Hij heeft zich in een paar weken tijd ontpopt tot een ontzettend vriendelijke, gezellige kater. Zijn ogen blijven soms wel een beetje dichtgeknepen. Dat komt nu niet meer door snot, maar doordat hij een beetje een bollewangenhapsnoet heeft. Wally heeft namelijk echte ‘katerwangen’. Zo noemen we de brede wangen die volwassen ongecastreerde katers vaak hebben. Dat kan geen enkel kwaad, maar Wally’s wangen lijken zijn ogen soms wat te hinderen. Het is een kwestie van afwachten of zijn wangen zullen slinken, nu hij gecastreerd is.

Mocht hij eventueel toch nog last krijgen van zijn ogen, bijvoorbeeld als hij steeds knijpt met zijn ogen en traanogen houdt, dan kan hij in de toekomst zonodig een ‘entropion’ operatie krijgen, waarbij de stand van zijn oogleden wordt verbeterd. Deze operatie kan dan bij onze dierenarts kostenloos uitgevoerd worden

Gezellige lieverd

Wally is een heerlijke kater. Hij is sociaal, knuffelig en gezellig. Hij houdt van aandacht en van een kletspraatje maken. Als hij geaaid wordt, kan hij er lekker uitgebreid voor gaan liggen en dan rolt hij van genot. Ook is hij best te porren voor een spelletje met een hengeltje of een partijtje gek doen. Maar allerliefst heeft hij gewoon knuffels en aandacht.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Wally kan misschien even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst geruime tijd in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, bestaat de kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Maar laat hem óók regelmatig even alleen, zodat hij tot rust kan komen. Gelet op zijn voorgeschiedenis als zwerfkat is het belangrijk om hem tijd te geven om zich veilig te gaan voelen en te ontspannen.

Het is ook verstandig om hem geruime tijd binnen te houden voordat hij naar buiten mag, anders gaat hij misschien opnieuw ‘aan de zwerf’.

Wally is ca. 5 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Wally? Vul het formulier op de website in.

Fotografie Simone Janssen

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!