Waanzinnige reddingsactie

23 september 2018

We krijgen een melding vanuit de Schoeplaan dat er een poes op een richel van een huis op drie hoog zit en er niet af kan. Bij aankomst weet chauffeur Hugo niet wat hij ziet. Het angstige diertje zit al uren buiten voor een kleine raampje dat niet open kan en drukt zichzelf tegen het glas aan, want het heeft misschien maar een paar centimeter ruimte om op te staan.

Hoe ze daar gekomen is, is een raadsel. Wel heeft de angstige poes op het balkon gevochten met de kat des huizes, waarna het dier via een andere smalle richel een dodensprong moet hebben gemaakt en met meer geluk dan wijsheid neer is gekomen tegen het raampje. Hugo kan er nauwelijks bij en haalt het grootste vangnet uit de ambulance.

Met engelengeduld en heel veel precisie probeert hij vervolgens het dier in het net te krijgen. Want als de poes van zo hoog naar beneden valt, betekent dat grote narigheid. Steeds lukt het niet, maar onze man geeft niet op. En dan, als alles lijkt te zijn geprobeerd, klinkt er gejuich op het balkon! De poes zit in het net! Het dier is niet gechipt en wordt vervolgens naar het dierenasiel gebracht, waar ze fijn bij mag komen van het uiterst hachelijke avontuur.

Fotografie © Kate Miller

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!